Profesorka Lončar: Vučićevo ime na listama znači da bi SNS bez njega lošije prošla na izborima

Vanredna profesorka beogradskog Fakulteta političkih nauka Jelena Lončar kaže da time što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić nosilac lista kandidata SNS, a sam nije kandidat, govori o sledećoj situ
Profesorka Lončar: Vučićevo ime na listama znači da bi SNS bez njega lošije prošla na izborima
Foto: 021.rs
Kako kaže, on svojom popularnošću pomaže da SNS osvoji više mandata, ali i da time "šalje signal da bi njegova stranka bez njega teško prošla dobro na izborima".
Građanske inicijative su prenele da je Lončar na tribini kampanje za fer izbore - FERKA u Arilju, koja poziva građane da se izbore za integritet i pravičnost izbornog procesa, rekla da "dodatno, Vučić time disciplinuje svoju stranku" tako što "osvajaju mandate na njegovo ime i time mu duguju".
Marko Živković iz Građanskih inicijativa je pozvao građane da ulože prigovore na listu SNS s predsednikovim imenom, u znak pobune protiv toga što Vučić "od svog imena pravi kult" kršeći Ustav, nadležnosti i zakone.
 
Živković je rekao da smatra da bi svaka izborna jedinica trebalo da ima svog predstavnika na listi kandidata da bi "narod širom zemlje imao priliku da se njegove potrebe čuju".
  • Pih

    27.04.2024 23:10
    Ja sam
    Mislila da je on i moj predsednik, tako kaže Usrtav, kad ono jok, bira čovek čiji će biti
    Ccc
  • Senka

    27.04.2024 12:05
    Ko brani
    Opozicija nek stavi cije hoce! Kako su stavili reč " nasilje" posle nesreçe u Ribnikaru,sto nije bilo etično baš,tako mogu i u opoziciji koga god hoce! Ne vidin razlog da neko nekom zamera ni slogan,ni naziv koalicije.
  • Pele

    27.04.2024 12:02
    Nu
    Takav je zakon.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Danas se slavi Dan pobede nad fašizmom

Dan pobede nad fašizmom obeležava se danas u znak sećanja na 9. maj 1945. godine, kada je bezuslovnom kapitulacijom Nemačke okončan Drugi svetski rat u Evropi.

Kamioni na Horgošu čekaju šest sati

Teretna vozila na izlazu iz Srbije na graničnom prelazu Horgoš čekaju šest sati, dok je zadržavanje kamiona na prelazu Kelebija u smeru ka Mađarskoj tri sata.