U nesrećama u zaustavnoj traci na auto-putevima u Srbiji za pet godina poginulo 20 osoba

"Putevi Srbije" kampanjom "Ne vozi zaustavnom trakom, ne zaustavljaj život" žele da utiči na ponašanje vozača na auto-putevima i probude svest o značaju i upotrebi zaustavne trake.
U nesrećama u zaustavnoj traci na auto-putevima u Srbiji za pet godina poginulo 20 osoba
Foto: 021.rs
Kampanja se sprovodi kako bi se uticalo na ponašanje vozača koji nepropisno koriste zaustavnu traku na auto-putu i ima za cilj da promeni njihov način ponašanja kako bi tu traku oslobodili za kretanje vozila pod rotacijom.
U Srbiji u saobraćajnim nesrećama godišnje život izgubi više od 500 osoba, tokom prethodne tri godine više od 120 osoba je poginulo u saobraćajnim udesima na auto-putevima, a za poslednjih pet godina na auto-putevima u zaustavnoj traci izgubljeno je više od 20 života, podsećaju iz "Puteva Srbije".
"Vodeći se tezom da se nesreće na putevima mogu sprečiti, 'Putevi Srbije' će sistemski delovati na podizanje nivoa svesti učesnika u saobraćaju", ističe se u saopštenju.
  • Slucaj

    28.04.2024 16:19
    Kampanje sprovode par puta po par dana godisnje. Displej sluzi za reklamiranje tag uredjaja.
  • Kamenica

    28.04.2024 13:10
    Pokvari im se auto oni umesto da izadju i sklone se sa kolovoza,sede u autu i cekaju da ih pokupi sleper
  • Gojko

    28.04.2024 13:08
    Policija sa radarom
    A zašto pripadnici mup-a koriste zaustavnu traku da se u njoj okrenu u kontra smer i snimaju radarom? Pričajte i tome malo, i koliko će to doprineti bezbedonsti u saobraćaju? Dok neko ne pogine, da bi oni napisali pet kazni. Ali kazna je važnija od života za republički budžet, normalno. Bezbednost na prvom mestu, na papiru i u ustima Okanovića i stručnjaka ABS

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija