Vučić: Od kraćeg radnog vremena nema ništa, malo je i 40 sati

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da, dok je na toj funkciji i dok ima uticaja u vladajućoj partiji, nikada neće prihvatiti ideju o sedmočasovnom radnom vremenu.
"Kako možete za 35 sati da uradite isto što i za 40 sati. Mislim da je i 40 sati rada malo i baš me briga šta su mislili radnici u Čikagu. Čovek treba i mora da radi više", naveo je Vučić.
On je tako prokomentarisao odluku Crne Gore da uvede sedmočasovno radno vreme.
 
Ocenio je da je to dodvoravanje narodu.
"Jedna politička partija došla je kod mene i jedan od uslova za saradnju sa SNS-om bio je da se ne radi nedeljom, te da se radno vreme smanji na sedam sati. Još malo, pa da se ne radi uopšte. Svi smo se mi i približili tome, vidite koliko odmora imamo, koliko idemo na ‘city break’ destinacije", rekao je predsednik.
 
On je naveo da bi skraćivanje radnog vreme sa osam na sedam sati dnevno vodilo tome da se sutra traži smanjenje na šest sati dnevno i četiri dana nedeljno.
 
"Do 2027. od tog posla nema ništa", istakao je Vučić.

Komentari 110

  • Jole

    05.05.2024 22:47
    Neverovtno od jedno neradnika do drzavnog uhljeba. A sada tiranin i gonic robova. Ovaj se bas ne smiruje. A kako je ono musolini zavrsio?
  • pawlle

    03.05.2024 14:56
    ma,radi jbte ko te izabrao
  • Lepi cane

    03.05.2024 13:16
    ...
    Sindikati svi do jednog da najostrije osude ovu izjavu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Konkurs za posao u zatvorima u Srbiji

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija raspisala je danas konkurs za prijem u stalni radni odnos u deset kazneno-popravnih ustanova 32 pripadnika Službe za obezbeđenje.

Đilas: Opozicija da povuče svoje izborne liste

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas pozvao je opoziciju da povuče svoje liste za lokalne izbore 2. juna, jer je jasno "da ne postoje ni minimalni uslovi za održavanje legalnih izbora".