VIDEO Kineski voz "Soko" stigao u Srbiju: Voziće od Novog Sada do Subotice

Kineski električni brzi voz kompanije "CRRC Čangčun" brendiran kao još jedan "Soko", stigao je u Srbiju.
Maketa kineskog "Sokola" bila je prikazana pre tri dana u Bačkoj Topoli prilikom spajanja poslednjeg koloseka na pruzi Novi Sad - Subotica, a sada je voz brendiran kao "Soko" i stigao u Srbiju, javlja RTS.
Srpska delegacija potpisala je prošle godine sporazum o kupovini vozova sa kineskom kompanijom "CRRC Čangčun".
To je prvi put da je kineski električni brzi voz sa brzinama od 200 kilometara na sat izvezen u Evropu.
 
Vozovi koji uključuju 20 vagona, podeljenih u pet kompleta, saobraćaće između Srbije i Mađarske, navedeno je tada.
 
 
Kako su nadležni više puta rekli, brza pruga od Novog Sada do Subotice mogla bi već u decembru da bude puštena u saobraćaj.
  • noname

    05.05.2024 11:20
    nepismeni
    koliko sam video "logo" ustvari najobičnija slova Voz se zove Coko (latinica) na ћирилици је Цоко, razlika je u slovu "K". "K", "К" onda je "C" ЦОКО. Ako ne verujete u Wordu napišite jednim i drugim pismom. To što je Srbija voz uzela latinični font (slova) kao osnovu za njihovo pismo tek je to nepismeno. Za 3 godine niko nije ukapirao. MAŠALA
  • Jagodinac

    04.05.2024 00:16
    Nekada je Srbija ima fabriku vagona i sinskih vozila ali uspela je to da unisti i sada uvozi vozove od Kineza koji su od nasih inzenjera ucili nauku sedamdesetih godina proslog veka. Kakvi smo i treba da nas ne bude. Jad i beda.
  • Onako

    02.05.2024 22:35
    Ako ce postojeci cokolovi da saobraju bgd ns a ovi novi cokoli ns subotica znacili to da stari i novi cokolovi nisu kompatibilni sa sinskim sistemom do i od ns? Znacili to da ce se od bgd do su u ns presedati?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija