Vučić o izveštavanju regionalih medija: Pokazali kako funkcioniše fabrika i mašinerija laži

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić optužio je danas medije u zemljama regiona.
On je kritikovao medije koji su pisali o njegovom obraćanju javnosti, da su pokazali "kako funkcioniše regionalna i svetska fabrika i mašinerija laži".
 
U video poruci koju je objavio na Instagramu, Vučić je optužio regionalne medije da su dali suprotan smisao njegovoj jučerašnjoj izjavi o potrebi očuvanja mira, prilikom obraćanja javnosti posle petodnevnog boravka u Njujorku.
"Govorio sam kako ćemo sve da učinimo da mir bude sačuvan. Govorio sam da bi usvajanje rezolucije (o Srebrenici) u UN značilo otvaranje Pandorine kutije i nedvosmileno rekao da to znači veliki broj novih rezolucija pred Generalnom skupštinom UN. Danas ste mogli u svim regionalnim medijima da vidite i Majke Srebenice i sve ostale koji kažu da je Pandorina kutija u stvari rat protiv naših komsija i dalje naoružavanje, iako je bilo potpuno jasno da to nikakve veze jedno sa drugim nema", rekao je Vučić.
Vučić je kazao da su građani "mogli da vide i iz nekakvog Pen centra da su svi zabrinuti i da se osećaju ugroženim zbog srpskog naoružavanja".
 
"Pogrešili su, nismo mi dobili (avione) 'rafale', već Hrvatska. NATO je je taj koji ubrzava svoje programe naoružavanja i mi protiv toga nemamo baš ništa. Mi se normalnim, uobičajenim tokom naoružavamo, onoliko koliko je potrebno da bi jedna mala suverena, nezavisna i slobodna zemlja mogla da opstane", naveo je Vučić.
 
 
Dodao je da "hajka koja se vodi protiv Srbije, nevažno da li je personalana ili ne, samo pokazuje nervozu onih koji su umislili da će sa lakoćom da ostvare ciljeve da sruše Srbiju na kolena".
  • vladaNS

    01.05.2024 10:20
    ?
    A....evo botovi dežuraju za praznik, uranak ništa, danas pojačan obrok umesto parizera ide alpska, beli hleb sa aditivom, prilog univerzalni margarin i majonez od dobro znanog proizvođača. Kako rekoh praznik je neka radni narod dobro i zdravo jede. Pozdrav iz Vojvodine
  • NS

    01.05.2024 08:58
    Nije normalno...
    Bolesnik kao i sve botine koje lupaju minuse.
  • Darkoni

    01.05.2024 08:53
    Vučić od Srbije pravi Kubu i Severnu Koreju u sred Evrope i istom takvom propagandom govori kako je on u pravu a EU hoće da nam pokvari ovu demokratiju i otme naše bogatstvo. Isto tako 70 godina na Kubi I Severnoj Koreji propaganda svaki dan govori ljudima kako će SSSR doći da im donese prosperitet i raj na zemlji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija