Đilas: Vučevićeva vlada nebitna jer sve odluke donosi Vučić, ministre birao igrajući fote

Predsednik SSP Dragan Đilas ocenio je da je predloženi kabinet mandatara Miloša Vučevića nebitan kao i prethodne Vlade, jer, kako je rekao, sve odluke u Srbiji donosi Aleksandar Vučić.
Đilas: Vučevićeva vlada nebitna jer sve odluke donosi Vučić, ministre birao igrajući fote
Foto: 021.rs
Đilas je na sednici parlamenta, na čijem je dnevnom redu izbor nove Vlade, ocenio da je "samo neko koga je baš briga za Srbiju" mogao Vučeviću da dostavi spisak sa kandidatima za ministre.
 
"Sve Vlade od 2012. godine su Vučićeve i sve su nebitne jer odluke donosi samo on (Vučić)", rekao je lider SSP.
On je kazao da nije slušao ekspoze mandatara, jer, kako je rekao, ono što tu piše "nema veze sa realnim životom".
 
"Aleksandar Vučić i SNS su uspeli nemoguće, da ne ispune nijedno obećanje koje su dali pre 2012. godine, počev od Kosova, preko istrage 24 sporne privatizacije, borbe protiv kriminala i korupcije. Srbija je danas po zvaničnim podacima međunarodnih organizacija, prva u Evropi posle Rusije i Belorusije po korupciji, šampion Evrope po inflaciji, a dug je porastao sa 15 na 35 milijardi", rekao je Đilas.
Ocenio je da ne postoji "nijedno logično objašnjenje" kako su neki postali kandidati za resore za koje su predloženi.
 
"Kako je (Tomislav) Momirović postao ministar bilo čega? U predloženom kabinetu imamo i predstavnika 'zemunskog' klana i ministarku koja se odricala srpskog državljanstva. Dugo sam razmišljao kako je moguće da recimo Aleksandar Martinović dobija resor poljoprivrede, a Nikola Selaković kulturu. Zaključio sam da se desilo sledeće. Aleksandar Vučić je okupio najbliže saradnike i onda su određivali ko će gde. Kako? Tako što su igrali fote. I zavrteli su praznu flašu od vina koje koje je koštalo nekoliko hiljada evra i ona pokaže na Martinovića. Tako on postane ministar poljoprivrede. Ne postoji drugo objašnjenje jer čovek sa poljoprivredom nema ama baš nikakve veze. Isto važi i za fotu Selakovića koji će biti ministar kulture", zaključio je Đilas.
  • Trt

    03.05.2024 09:29
    Mozda su to bile i "masne fote", ko zna...
  • Vera

    02.05.2024 15:35
    dostojanstvo
    Kako ovaj čovek nema dostojanstva! Trudio se i trudio, sada ga šutnuli i njegovi, ali on još uvek kmeči i misli da ima šta da kaže! Pa kakvu bi vladu on postavio da su njegovi napori doveli do nekog rezultata? Ne bi postavio svoje ljude, nego neke vanstranačke vrhunske stručnjake?. Pa stvarno potcenjuje ovdašnju publiku!
    Treba pogledati seriju "Sluga narodu" koja je apsolutno neverovatna. Sve što je tamo bilo parodija, Zelenski je precizno ostvario kada je izabran, postavio svoje ljude, pajtaše i drugare za ministre! A kako sve to radi, gledamo! Sad, naravno, Đilas to ne bi uradio, kako da ne!
    Treba viteški prihvatiti poraz, samo nije on taj tip, on će još dugo pokušavati da bude kalif umesto kalifa, to izgleda postane opsesivno. Vreme prolazi, bolje da uživa u svom bogatstvu, teško ga stekao, kao što je poznato, a vreme leti, godine stižu sve, pa i one koji misle da su izuzeci. Tako vlastoljubivih kao što je on ima mnogo, a i mlađi su.
  • Andrija Šrek

    02.05.2024 13:38
    ...
    Naravno, sve je Đilas u pravu.
    Samo, to sa fotama i flašom vina uopšte nije smešno. Kao što nije smešno ni to što se nakon demokratskog glasanja o izlasku na lokalne izbore njegova stranka nije povinovala odluci većine, nego je ostala pri odluci o bojkotu. Pa zašto se, gospodo, onda uopšte glasali?
    Lepo je u opoziciji, jelda?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.