Vukadinović: Uključivanje Manajlovića u izbore nije loše, ali je tajming neobičan

Politički analitičar Đorđe Vukadinović ocenio je da uključivanje pokreta Kreni-Promeni i direktora za kampanje Sava Manojlovića u političku borbu nije loše, ali da se postavlja pitanje tajminga za to.
Vukadinović: Uključivanje Manajlovića u izbore nije loše, ali je tajming neobičan
Foto: 021.rs
"U pitanju je jedna generalno pozitivna stvar, samo ima jedno malo 'ali' koje kao senka kvari čitavu priču. Zašto se nisu Manojlović i 'Kreni-Promeni' uključili u decembru kada je stvarno bilo gusto i kada se znalo da će se ciljati u glas, odnosno procenat", rekao je Vukadinović za čačanski portal Ozon Press.
 
On je dodao da je na decembarskim izborima podrška Manojlovića i Kreni-Promeni mogla da donese nekoliko procenata u izbornom rezultatu i bude prevaga u korist pobede opozicije.
"Tada nije ušao, a ulazi sada kada su stvari skoro beznadežne za Beograd. S tim u vezi postoji jedna vrsta sumnje ili dileme", rekao je Vukadinović.
 
On je ocenio da su šanse Manojlovića i njegovog pokreta prilična nepoznanica, ali je izrazio uverenje da Manojlović ima potencijal koji pogotovo postoji u uslovima razočarenja strankama bivše koalicije Srbija protiv nasilja, zbog njihovog razdvajanja i podele.
Vukadinović dodaje da bi Manojlović mogao na izborima da "profitira", delom kao novo lice, a delom kao posledica ljutnje i frustracije opozicionih birača, što na takozvanom desnom, što na takozvanom levom polu opozicije.
 
On je ocenio da je u javnom mnjenju opozicije prisutna konfuzija, da li uopšte glasati i ako bi trebalo, da li glasati za "krnju" koaliciju Srbija protiv nasilja, odnosno za šest stranaka bivše koalicije ili ih "kazniti" glasanjem za Kreni-Promeni.
 
"U tom smislu Manojlović može da napravi pristojan rezultat, možda dvocifren. Ali ne nauštrb nekih novih glasača, ili ne u većoj meri nauštrb njih, koliko od 'prelivanja' biračkog tela Srbije protiv nasilja i, u manjoj meri, onih koji su glasali za desne stranke koje su ostale ispod cenzusa u decembru", rekao je Vukadinović.
 
On je dodao da ne veruje da je Manojlovićev domet toliki da bi mogao ugroziti pobedu aktuelne vlasti.
 
"Sve sem njihove pobede bi bila senzacija i malo verovatan scenario", rekao je Vukadinović.
 
Za njega je pitanje izbornih uslova bilo "mesto na kome se lome koplja" i ocenjuje da je bilo bolje da su opozicione stranke ostale jedinstvene i izdržale u čvrstom stavu da će bojkotovati izbore 2. juna.
 
"Da su ostali pri tvrdom stavu, mislim da su imali šansu da dobiju ustupak – odlaganje izbora za jesen. Ne bi to bili neki značajno bolji uslovi, ali bi dobili izbore na jesen", rekao je Vukadinović za Ozon Press.
  • Trpimir

    02.05.2024 21:46
    Ušao je u izbornu trku samo da bi profitirao odustankom Đilasa i Ponoša. To može samo neko ko radi za Vučića.
  • Baba

    02.05.2024 20:28
    Bezobrazno
    uskočio na prazan prostor iz trećeg reda kada se opozicija pocepala!
    Uverena sam da je režimska prevara!
    Neka ide na Kosovo i rešava situaciju!
  • TsiBB

    02.05.2024 20:16
    Logično
    Analize su pokazale da opozicija u BG ima najveće šanse ako se za gradonačelnika kandiduju Miloš Jovanović ili Manojlović.
    Pošto Miloš bojkotuje, neko mora da preuzme inicijativu.
    Samo da se Đilasovci opamete i spreče šefa da bojkotuje.
    Sledeći izbori su 2028 pitanje je da li će Srbija opstati do tada.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.