Novak Nedić reizabran za generalnog sekretara Vlade Srbije: Šta sve znamo o njemu?

Vlada Srbije je večeras, na prvoj sednicu u novom mandatu, usvojila rešenja neophodna za funkcionisanje kabineta premijera Miloša Vučevića.
Za generalnog sekretara vlade Srbije reizabran je Novak Nedić.
Redovne sednice vlade Srbije biće i ubuduće održavane svakog četvrtka, kako je i propisano Pravilnikom o njenom radu.
Vučević je čestitao ministrima na izboru i poželeo im uspešan rad, dodaje se.
 
Ko je Novak Nedić?
 
Rođen je 1982. godine. U zvaničnoj biografiji navodi da je završio osnovnu školu Sedam sekretara SKOJ-a i Šestu beogradsku gimnaziju u Beogradu.
 
Diplomirao je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu.
 
"Radio je kao volonter pripravnik od 2005. do 2007. godine u Trgovinskom sudu u Beogradu, Specijalnom odeljenju Okružnog suda u Beogradu, potom kao pripravnik, a zatim i kao advokat u Advokatskoj kancelariji Nedić. Bavi se privrednim i krivičnim pravom. Stekao je Sertifikat posebnih znanja iz prava deteta i krivično-pravne zaštite maloletnih lica", ističe se.
 
Na funkciju zamenika generalnog sekretara Vlade postavljen je 28. novembra 2012. godine. Funkciju generalnog sekretara Vlade, u više mandata, obavlja od 1. maja 2014. godine. Na istu funkciju postavljen je i u Vladi izabranoj 28. oktobra 2020. godine.
 
Član je Glavnog i Izvršnog odbora Srpske napredne stranke. 
 
U julu 2014. imenovan je za predsednika nadzornog odbora u JP "Službeni glasnik". Bio je član radne grupe Ujedinjenih Arapskih Emirata i Vlade Srbije za saradnju sa kompanijom GIDC, te predsednik Komisije za odobravanje upotrebe službenih vozila u Vladi.
 
Bio je član Upravnog odbora FK Partizan do aprila 2014. godine, kada je podneo ostavku. U jednom trenutku 2019. učlanio se u FK Crvena zvezda, a zatim se iščlanio.
 
U oktobru 2022, posle izbora nove Vlade Srbije, ponovo je postavljen za generalnog sekretara.

Marinika Tepić je pre godinu dana na Tviteru komentarisala snimak na kome se navodno vide odredi za razbijanje blokada poljoprivednika u Pančevu, navodeći da je na snimku Novak Nedić, generalni sekretar Vlade i da "predvodi batinaše na 'skup' u Pančevu", što je izazvalo brojne reakcije ostalih opozicionih političara.

U Savet Pravnog fakulteta u oktobru prošle godine Vlada je imenovala generalnog sekretara Vlade Novaka Nedića, o čijim je vezama sa Belivukovim klanom pisao nedeljnik NIN, saopštila je tada Demokratska stranka.

  • Limanac

    03.05.2024 08:53
    A ne piše šta mu je opis posla?
  • Marta

    03.05.2024 08:46
    Vucevic d.o.o.
    Vucevic je ocigledno otvorio firmu za reciklazu!
  • Zika zivac

    03.05.2024 08:04
    muvarnica
    Ovo sve lici na"idi mi dodji mi. U ostalom sta je taj posao? Malo volim partizan, onda sef kaze zvezda izvini onda necu ni nju ali volim € sta cu. Muvarnica gospodo!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija