Vučić: Kina je najbolji partner Srbije, pamtim svaki detalj posete kineskog predsednika 2016.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je pred posetu kineskog predsednika Si Đinpinga Beogradu da je Kina najbolji partner Srbije u ostvarivanju državnih ciljeva.
Vučić: Kina je najbolji partner Srbije, pamtim svaki detalj posete kineskog predsednika 2016.
Foto: 021.rs
Vučić je za kineski High-End Interviews rekao da pamti svaki detalj posete kineskog predsednika Beogradu 2016. godine.
 
"Pokazao je koliko je skroman i od pomoći za Srbiju", rekao je Vučić.
On je podsetio na probleme železare "Smederevo".
 
"Spasio je tada više od 10.000 radnih mesta", rekao je predsednik Srbije.
Vučić je istakao da Srbija može i treba da nauči, kako je naveo, "na hiljade stvari od svojih kineskih prijatelja".
 
Naveo je da je Srbija potpuno posvećena Sijevoj poseti i da veruje da će ona doneti koristi i biti u interesu i kineskog i srpskog naroda.
 
"Postoji jedna važna stvar. Sporazum o slobodnoj trgovini koji smo potpisali u Pekingu. To je veoma važan sporazum za nas. Zbog toga što smo sada dostigli ukupnu trgovinsku razmenu od 6,1 milijardu dolara između naše dve zemlje. Verujem da ćemo to udvostručiti ili utrostručiti u narednih 10 godina ili čak i više od toga", naveo je Vučić.
 
Kada je u pitanju Tajvan, istakao je da Srbija snažno podržava princip jedne Kine.
 
"Kina je uvek bila na strani međunarodnog javnog prava i uvek nas je podržavala, kao što smo mi uvek podržavali Kinu. Tajvan je Kina. I tačka", rekao je predsednik Srbije.
  • Б

    05.05.2024 08:50
    Пламене зоре буде ме из сна
    Кинески медији су 01.05. објавили следеће: Си Ђинпинг је одговорио на писмо 30 радника Железаре Смедерево. Рекао је да заједнички напори управљачких тимова дају нови изглед Железари и снажно подржавају развој града Смедерева. Профит је заменио губитке, пише Председник Си, а посао за више од 5000 радника је загарантован; они су учесници и сведоци српско-кинеске сарадње којој свестрано доприносе. "Надам се да ћете с пуним срцем наставити да радите своје послове са ентузијазмом се посветити развоју Железаре и јачању српско-кинеског пријатељства".
  • BRICS no Alternativ

    04.05.2024 19:35
    Oterajmo ovoga EU fanatika i AV separatistu koji gubi naše vreme, jer posle poglavlja 35 nema šta da se čeka ! Treba da se Srbija učlani u BRICS što pre !
    Srbija bi za 2 dana kada dođe Predsednik Si trebala da zatraži članstvo u BRICS, ali to ovaj EU zgubidan neće uraditi, oterajmo ga jer troši naše vreme !
  • Kmet

    04.05.2024 14:33
    Kako to izgleda kada država bankrotira i nema odakle da vrati pare, pa moli za oproštaj duga, ali najbolji partner ne prašta, videćemo uskoro.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.