Svrljig: Potoci se vraćaju u korita, ali Timok se tokom noći izlio u Niševcu

Posle izlivanja bujičnih potoka u delu opštine Svrljig i jučerašnjeg proglašavanja vanredne situacije, stanje u poplavljenim područjima od jutros je bolje.
Problema je tokom noći bilo sa Timokom u Niševcu, izjavio je predsednik te opštine Miodrag Marković. 
 
On je kazao da je opština Svrljig organizovala dežurstva tokom noći za slučaj da dođe do novog poplavnog talasa.
"Srećom, nije bilo više obilnih padavina tako da se voda konstantno povlačila, osim u Niševcu. To mesto je nizvodno od Svrljiga i poplavni talas je tamo stigao tokom noći. Timok je poplavio polje sa njivama i baštama i par domaćinstava koja su baš pored reke. Poplavljeni su uglavnom ekonomski objekti", izjavio je Marković.
Prema njegovim rečima, danas će se Svrljigu, Niševcu i Merdželatu koji su najviše pogođeni poplavama, početi sanaciji štete. 
 
"U Svrljigu je zapušena kanalizacija i vodovod je pukao na jednom mestu, pa ćemo to sanirati. Podrumi u 60 poplavljenih kuća su puni vode, pa će se danas pumpama ta voda izvlačiti", kazao je Marković. 
 
U toku dana, dodao je, u Svrljig će doći predstavnici vodoprivredno preduzeća u čijoj nadležnosti je priobalje reka u svrljiškoj opštini kako bi procenili štetu na bedemima i napravili plan sanacije. 
  • S-NS

    04.05.2024 11:50
    Brane
    Jednostavne, jeftine protivbujične brane poznate još od Starih Rimljana.
    Samo Srbi imaju kratko pamćenje i pileći mozak.
  • Realista

    04.05.2024 10:28
    priroda sve rešava sama...
    ...eto, nema potrebe da država bilo šta preduzima! Samo vi redovno plaćajte poreze, treba stadioni, jarboli i crkve da se grade!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.