Centar za lokalnu samoupravu: Zbog prigovora obustavljen tender za nabavku tramvaja u Beogradu

Centar za lokalnu samoupravu saopštio je da je tender za nabavku novih tramvaja u Beogradu privremeno obustavljen, zbog podnetog prigovora za zaštitu prava ponuđača.
Centar za lokalnu samoupravu: Zbog prigovora obustavljen tender za nabavku tramvaja u Beogradu
Foto: Pixabay (ilustracija)
Direktor CLS Nikola Jovanović rekao je da je ta organizacija više puta apelovala da se svim ponuđačima ponude ravnopravni uslovi na tom tenderu, uključujući Simens iz Kragujevca, ali i druge renomirane evropske fabrike.

Dodaje da su upozoravali i na cenu ovoga tendera.

"Beogradu je preko potrebno, ne 20, nego 100 novih tramvaja, ali tender za njihovu nabavku mora biti pošten, a cena u skladu sa sličnim slučajevima u okruženju i Evropi", naveo je Jovanović.
  • roy

    04.05.2024 14:01
    Beogradu je POTREBNO. Pa, do ovde je u redu, ali da li Beograd IMA PARA, koje je zaradio recimo svojim zapanjujucim turistickim mogucnostima, procentom poreza na promet koji je prikupljen na teritoriji (koji inace niposto nije isti za sve opstine, a u Beogradu je medju najvecima), cenom prodatih karata i drugim zakonskim izvorima prihoda?

    Inace, ima svasta sto je drugim gradovima POTREBNO, a gde su cak uslovi ispunjeni, ali centralizovana vlast nece dozvoliti da se "trose pare po provinciji, i to transparentno".

    Bolje da se kupi ono sto Beograd zahteva, makar ga kupili svi mi, naravno...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.