Dačić o svom novom-starom poslu i zadacima MUP-a: Oštra borba protiv kriminala i korupcije

Glavni zadaci MUP-a biće da obezbedi visok nivo bezbednosti u Srbiji, kao i da sprovodi oštru borbu protiv kriminala i korupcije.
To je za televiziju Prva danas rekao novoizabrani ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, koji je tu funkciju obavljao i od 2008. do 2014. godine.
 
On je rekao da MUP mora da obezbedi visok nivo sigurnosti ljudi u Srbiji, kako se više nikada ne bi ponovili tragični događaji, odnosno prošlogodišnja masovna ubistva 3. maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" i 4. maja u selima Dubona i Malo Orašje kod Mladenovca.
"Čeka nas veliki posao, ali ja mu se radujem. Menjate frekvenciju, ovo je sada druga frekvencija u odnosu na Ministarstvo spoljnih poslova (2014-2020, 2022-2024), predsednika Skupštine (2020-2022), predsednika Vlade (2012-2014), ali to je povratak na ono što sam radio", rekao je Dačić govoreći o funkcijama koje je obavljao u prethodnom periodu.
 
Dačić, koji je do 2. maja bio ministar spoljnih poslova, osvrnuo se i na najavu prijema Kosova u Savet Evrope, navodeći da po tom pitanju trenutno postoji pritisak na kosovskog premijera Aljbina Kurtija.
"Situacija je, barem dok sam bio ministar spoljnih poslova, da postoji pritisak da se Kurti natera da učini, kako oni to slikovito kažu, traže termin koji ništa ne znači, nepovratni korak ka formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO)", kazao je on.
 
Šta bi bio nepovratni korak, prema Dačićevim rečima, "pitanje je za milion dolara".
 
"Da li je to da on Statut ZSO pošalje Ustavnom sudu (Kosova)? Ja ne znam šta je u tome veliki korak, jer Ustavni sud kada sve prođe može da kaže da to ne prihvata. Ovde nema garancije da će neko da kaže da prihvata Statut ZSO i da idemo dalje", dodao je ministar.
 
Dačić je naveo i da Kurtiju nije prihvatljiv ni taj evropski predlog Statuta ZSO, već da on ima svoj, o kom se konsultuje sa predsednicima opština sa srpskom većinom, što su trenutno Albanci.
  • Ostoja

    06.05.2024 14:44
    Korupcija
    E sada smo dno dna
  • Molder i Skali

    06.05.2024 02:30
    Kakav blam, baš blam!
    Bar da je dobio koferče, nego mu ni jednu bednu platu mesečno obezbedili nisu. To šti sledi je prinuđeno tj. jedino preostalo moguće. . . Kolaps u najavi!
  • Marta

    05.05.2024 23:50
    Pitanje!
    A koferce? A koferce?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.