Veliki požar na deponiji kod Užica: Danima gori, tokom noći se proširio

Požar koji je izbio u 3. maja ujutru na Regionalnoj deponiji Duboko kod Užica proširio se tokom noći i zahvatio veću površinu deponije.
Veliki požar na deponiji kod Užica: Danima gori, tokom noći se proširio
Foto: 021.rs (ilustracija)
Požar je izbio u petak ujutru, a dim se širio po površini deponije.
 
"Angažovali smo svoje kapacitete i gasili, činilo nam se da smo to stabilizovali, ali se u subotu, 4. maja opet pojavio požar, pa smo dodatno angažovali privatne firme i obavestili gradske insitucije, ali se požar u toku noći proširio", izjavio je direktor deponije Momir Milovanović.
Kako je naveo, požar se širi zbog toga što se nalazi na strmini, a širenju doprinosi i vetar.
 
"Mi smo ga juče lokalizovali i izolovali na jednom mestu, ali to je požar koji ne možete lako da ugasite, jer gori u dubini i moramo da nađemo opožareno mesto, iskopamo, pokvasimo vodom i zatrpamo zemljom", naveo je Milovanović.
Prema njegovim rečima, angažovana je dodatna mehanizacija privatnih firmi, a pozvani su i osnivači deponije iz regiona da priteknu u pomoć.
 
Požar koji je na deponiji izbio početkom marta ove godine gašen je 20 dana.
 
Republički inspektori na terenu
 
Republički inspektori zaštite životne sredine zbog požara koji je izbio na deponiji "Duboko" u Užicu izašli su na teren, zajedno sa nadležnim lokalnim inspektorima, saopštilo je Ministarstvo zaštite životne sredine.
 
Kako je objavljeno na sajtu Ministarstva, na terenu su pripadnici štaba za vanredne situacije koji čini sve kako bi se požar lokalizovao i ugasio.
Pored vatrogasne ekipe, angažovana je i dodatna mehanizacija.
 
Ministarstvo je navelo da ubrzano radi na rešavanju tog višedecenijskog problema kako bi se mogućnost izbijanja požara i zagađenja svela na minimum.
 
U sklopu modernizacije i proširenja užičke deponije "Duboko", u prvoj fazi biće uloženo 30 miliona evra, navelo je Ministarstvo i dodalo da se u narednom periodu očekuje izbor izvođača i početak radova, a da će se po realizaciji projekata, otpad tretirati po najsavremenijim standardima.
  • Realista

    06.05.2024 08:57
    spoljni neprijatelj
    To je NATO bacio deponiju iz aviona i zapalio je da napakosti čistom i urednom srpskom narodu.
  • R49

    06.05.2024 07:09
    Ekspanzija
    U tigru ima mnogo smradova, sad im se pridružio i smrad sa đubrišta.
  • Pozdrav iz Užica

    05.05.2024 19:05
    Oko 11h je smrdelo za sve pare, posle je vetar promenio smer pa trenutno ne ide na grad.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.