VIDEO: Dilerima u Novom Sadu i drugim gradovima zaplenjeno 170 kg droge i akumulatorska kiselina

MUP Srbije oglasilo se u vezi sa međunarodnom akcijom "Belvedere" u okviru koje je u Srbiji uhapšeno devet pripadnika organizovane kriminalne grupe.
Kako kažu u MUP-u, u saradnji sa policijama Austrije, Slovenije i Češke, zaplenjena je veća količina droge i uhapšeni su pripadnici organizovane kriminalne grupe koji se sumnjiče za krijumčarenje narkotika na teritoriji naše zemlje, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Austrije i drugih država Evropske unije. 
U Srbiji je uhapšeno devet članova ove organizovane kriminalne grupe, dok je V. Š. (53) za koga se sumnja je vođa, uhapšen juče u Češkoj na osnovu međunarodne poternice Interpola koju je za njim raspisala Srbija. Takođe, u januaru ove godine u Bosni i Hercegovini je uhapšen M. T. (34) koji se sumnjiči da je jedan od članova ove grupe.  
Srpska policija je uhapsila I. Š. (39), P. D. (27), M. P. (47), S. D. (68), A. G. (46), M. M. (32), S. J. (45), Z. H. (30) i M. I. (31). 
 
 
Policija je pretresom stanova i drugih objekata koje su osumnjičeni koristili na 15 lokacija u Beogradu, Sremskoj Mitrovici, Novom Sadu, Leskovcu i Nišu zaplenila oko 168 kilograma amfetamina, pet kilograma marihuane, oko 10.000 tableta MDMA, tri litre amfetaminskog ulja i pet litara akumulatorske kiseline potrebne za proizvodnju amfetamina, kao i dva pištolja i oko 60.000 evra. 
 
Uhapšeni na teritoriji Srbije privedeni su, uz krivičnu prijavu, nadležnom tužilaštvu i određen im je jednomesečni pritvor. 
 
  • Vera

    07.05.2024 23:36
    Jedino resenje
    Legalizovati i oporezovati prodaju za starije od 18 godina. Alkohol i kladionice su isto zlo .
  • Crni

    07.05.2024 16:41
    A ne moze bez podrske
    A pa necete vi nama prodavati kokice bez podrske ne radi se to tako ili su vas stisli stranci pa daj ove malene ribice
  • Nale

    07.05.2024 16:36
    Novo Naselje
    Prolaz između pekare Sunce i Mikromarketa na Bul kneza Miloša i deo između zgrada,parkić posvećen nekoj preminuloj devojci je okupljlište mladih dilera i jednog krupnog starijeg dečka sa kačketom među tom omladinom.
    Da li policija žmuri? Stanari tih zgrada vide šta se dešava,prolaznici takođe,providno je , a niko ne reaguje. Obuku se u crne majice i urliču pevajući i skandirajući navijačke pesme,pritom nemam ništa protiv pristojnog i nesiledžijskog navijanja. Reagujte dok ne bude kasno!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.