Mali i Momirović dočekali delegaciju Kine, Vlada usvojila više dokumenata o međusobnoj saradnji

Članove kineske delegacije, ministre i predstavnike institucija koji su doputovali danas u Beograd dočekali su na aerodromu "Nikola Tesla" ministari Siniša Mali i Tomislav Momirović.
Mali je na Instagramu napisao da je ministru finansija Lan Foanu, ministru trgovine Vang Ventau i ministru spoljnih poslova i direktoru Kancelarije komisije za spoljne poslove Kine Vang Jiu, poželeo dobrodošlicu u Srbiju i prijatan boravak u Srbiji.
 
"Nastavljamo saradnju naših država, kako bismo zajedno gradili bolju budućnost za naše građane. Ovo je nastavak dugotrajnog, prosperitetnog i čeličnog prijateljstva", naveo je Mali.
Delegacija je doputovala u Beograd, u okviru dvodnevne posete Srbiji koju će danas započeti i predsednik Kine Si Đinping, piše na sajtu Vlade Srbije.
 
Predsednik Kine će u Srbiji predvoditi delegaciju koja broji 400 ljudi, a tokom posete planirano je potpisivanje više od 30 sporazuma.
Vlada usvojila više dokumenata o saradnji Srbije i Kine 
 
Vlada Srbije usvojila je danas više dokumenata - memorandume o razumevanju i saradnji i protokole između Srbije i Kine iz raznih oblasti.
 
Kako je saopšteno iz Vlade, potpisana dokumenta odnose se na oblasti infrastukture, poljoprivrede, informisanja i telekomunikacija i turizma.
 
Dokumenti su usvojeni na dan kada kineski predsednik Si Đinping večeras dolazi u dvodnevnu državnu posetu Srbiji na poziv predsednika Aleksandra Vučića. 
  • Zeze

    07.05.2024 21:04
    Jel vas postrojio
    Pale komande sad ti jedino vucicu ostaje da zbrises kod tvoje brace arapa i dizivotno jases kamile i molis se alahu
  • Ciiban

    07.05.2024 18:19
    Ma-Li
    A krade ko veliki .
  • lala

    07.05.2024 18:18
    Konfučije
    "Ako ti sam ne voliš novac, daj ga lopovima i oni ti ga neće uzeti"

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija