Sa srpskog tržišta povučeno dečije sedište za bicikle zbog toksičnosti

Dečije sedište za bicikle robne marke "Thule" povučeno je sa tržišta Srbije zbog hemijskog rizika, navodi se na sajtu sistema za uzbunjivanje o nebezbednim proizvodima (NEPRO).
Sa srpskog tržišta povučeno dečije sedište za bicikle zbog toksičnosti
Foto: Pixabay
Kako je obrazloženo, proizvod je povučen jer je uočen problem izazvan komponentom pojasa čiji nivo supstance usporivača plamena DecaBDE može preći propisane granice.
 
Dodaje se da DecaBDE materijal usporava širenje vatre, ali u većoj količini od propisane može biti toksičan, naročito ako se proguta ili dođe u kontakt sa kožom ili očima.
Proizvođač će obezbediti novi rezervni deo, sastavljen od dva jastučeta, koji će zameniti trenutno postavljeni pojas, o svom trošku.
 
Zemlja porekla proizvoda je Poljska, a proizvođač je iz Švedske. 
Navodi se da sedište robne marke Thule RideAlong sa nazivom modela i brojem tipa RideAlong 100106-100108, proizvedeno u periodu od marta 2021. do oktobra 2023. godine.
  • Лала

    08.05.2024 15:59
    Није него...
    Не будите наивни, каква инспекција открила!??

    Произвођач, (Thule) је издао обавештење о добровољном повлачењу односно замену, а то ће пре бити због америчког и канадског тржишта, а не баш српског.

    Да неко нешто стварно то овде контролише, бар 90% производа из кинеских продавница би било повучено са тржишта... (или не би ни успело да пређе границу и уђе у земљу).

    PS: Ima Srba koji pišu latinicom, to ih ne ne čini manje Srbima od onih koji pišu ćirilicom. Kakve to uopšte veze ima sa ovim člankom?
  • @srbin koji ne cita

    08.05.2024 15:30
    A gde pise u tekstu da je to sediste inspekcija povukla? Da nisi tako pasivan kao sto jesi, i da manje pretpostavljas, video bi na sajtu proizvodjaca da je upravo proizvodjac taj koji povlaci sediste, i to ne samo sa srpskog trzista.
  • Србин пише ћирилицом

    08.05.2024 13:53
    Браво, бар у нечему да инспекција реагује на права и здравље потрошача!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.