Kamiondžije otkazale za danas najavljeni štrajk upozorenja, dale šansu nadležnima za razgovore

Zaposleni u prevozu robe u međunarodnom i domaćem transportu teretnim motornim vozilima saopštili su da odustaju od ranije najavljenog štrajka upozorenja koji je bio planiran za danas.
Kamiondžije otkazale za danas najavljeni štrajk upozorenja, dale šansu nadležnima za razgovore
Foto: Pixabay
Kako su saopštili, a prenosi N1, nadležni su iskazali spremnost za sporazumno rešavanje spora kroz dijalog i pregovore.
 
Kako je saopštio sindikat vozača Srbije, zaposleni su planirali štrajk upozorenja na teritoriji cele Srbije za danas od 14 do 15 časova.
"Izdvajamo i pohvaljujemo rad i zalaganje Ministarstva unutrašnjih poslova koje se prvo zainteresovalo za rešavanje problema, i na dva sastanka već pokazali interesovanje za dalju saradnju", navodi sindikat u saopštenju.
 
Sindikat navodi da je od trenutka najave štrajka održan sastanak sa predstavnicima MUP-a, za danas je zakazan sastanak sa Upravom carina, uz napomenu da će uslediti još jedan sastanak sa predstavnicima MUP-a.
"Smatramo da je osnova dobre saradnje u međusobnom razumevanju i volji za konstruktivno rešavanje problema, te se odlučujemo da najavljeni štrajk obustavimo. Napominjemo da ukoliko do daljih sastanaka ne bude došlo kao što je dogovoreno, zadržavamo pravo da napravimo generalni štrajk za koji imamo spreman ozbiljniji plan izvršenja, a za koji postoji interesovanje treće strane (predstavnika ostalih vidova transporta) da nam se tom prilikom pridruže, i trajaće do ispunjenja svih uslova", dodaje Sindikat.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.