Zaplenjen BMW vredan 60.000 evra, luksuzna garderoba i nakit

Tokom prethodnih dana na prelazima širom Srbije zaplenjena je neprijavljena i zabranjena roba, od automobila marke "BMW" vrednog oko 60.000 evra, do firmirane garderobe i nakita od oko 30.000 evra.
Kako se navodi u saopštenju, na prelazu Horgoš, 2. maja, carinici su na prikolici kombija domaće registracije zatekli automobil stranih registarskih tablica marke BMW, koji se uputio ka Nemačkoj.
 
Pregledom dokumenata vozača kombija, utvrđeno je da on ne poseduje radnu vizu niti boravak u inostranstvu, što znači da nema prava da upravlja ili prevozi vozilo sa stranim tablicama, te je automobil privremeno zadržan do okončanja postupka pred nadležnim sudom.
Carinici su 3. maja, na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla", u koferu putnika koji je doputovao iz Beča, našli novu garderobu i nakit koje nije prijavio, a čija je vrednost procenjena na više od 32.000 evra.
Pored nakita marki "Cartier" i "Van Cleef & Arpels", u prtljagu pomenutog putnika našle su se i tri ženske torbe marki "Valentino", "Chanel" i "Dior", tri para muških patika "Louis Vuitton", dva para ženskih patika marki "Gucci" i "Valentino", jedne ženske sandale marke "Dior", dve muške majice marke "Louis Vuitton", kao i  ženska košulja i majica marke "Valentino".
 
Na pomenutom aerodromu, 5. maja, carinici su kod putnika koji doputovao letom iz Podgorice, u džepu sakoa, našli prsten u vrednosti od oko 5.000 evra, koji nije bio prijavljen.
  • pitko

    09.05.2024 16:08
    ko ce nositi taj prsten a ko voziti taj bmw
  • Proveriti

    09.05.2024 14:10
    ...
    Pa koliko znam ko ima poreklo neke robe tipa zlato, laptop itd sve što je vredno. Pokaže kopiju računa i nije problem. Svakako konsultacija pre ulaska i izlaska na carini nije problem. E sad ako je roba od preko ukradena ili nema račun druga priča. Naravno postoji cenovnik robe koja se prilikom ulaska ocarinjava. Gospodo kad kupujete skupo platite carinu.
  • Bubica

    09.05.2024 09:46
    Sad krecu zapleniti licne stvari poput garderobe i nakita? Ako nije bilo cene na stvarima, kako znaju da procene vrednost? Cuj 5000e prsten, sta je danas 5000? Nista... Kamen u prstenu vredi toliko, licni nakit. Zar cemo sad morati sve da prijavljujemo da nas ne mogli na granici zaj*bavati? Shvataju da ljudi nose sa sobom laptopove, telefone, satove cija ukupna vrednost prelazi 5000e? A auto 66.000, pa sta? Ne gledaju mamine i tatine sinove po BG sa ultra luksuznim spotrskim automobilima cija pocetna cena 1.5 miliona evra....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.