Zvaničnica Kine se zahvalila građanima koji su u Beogradu dočekali i pozdravili Sija

Pomoćnica ministra spoljnih poslova Kine i PR kineskog Ministarstva spoljnih poslova Hua Čunjing zahvalila se građanima koji tokom svečanog dočeka pozdravili kineskog predsednika Sija Đinpinga.
Zvaničnica Kine se zahvalila građanima koji su u Beogradu dočekali i pozdravili Sija
Foto: Beta/AP
"Hvala vam naši čelični prijatelji. 20.000 ljudi Srbije vikalo je 'Kina i Srbija!' dok su dočekivali predsednika Sija u svojoj zemlji", napisala je Hua Čunjing na društvenoj mreži Iks uz snimak građana s državnim zastavama Kine i Srbije.
"Kina će sa Srbijom raditi na održavanju i unapređenju bilateralnog prijateljstva, na očuvanju osnovnih i dugoročnih interesa i nastaviti da se zalaže za  nacionalni razvoj i revitalizaciju", napisala je ona.
Predsednik Kine delegacijom od 400 članova danas završava posetu Srbiji, gde je doputovao sinoć, i ide u Mađarsku, na poslednju stanicu svoje petodnevne turneje po Evropi koju je počeo posetom Francuskoj.
 
  • Дуле

    09.05.2024 01:42
    Зато некима Ускрс траје десет дана-још нису почели да раде.
  • R49

    08.05.2024 22:48
    Nelogičnost
    @ Dobrivoje
    Ko su ovi botovi što pišu komentare protiv ove posete Si-ja ? AV botovi nisu ? Siguran sam da ih nema više od 1% u narodu, jer nikog ne poznajem ko ne podržava posetu Kine.

    U pravu si, zbog narodnog oduševljenja je angažovano skoro 7000 policajaca za obezbeđenje. Pokojni kralj Petar je sam šetao po Kalemegdanu.
  • Sovra

    08.05.2024 21:21
    Jbg
    Nisu joj rekli da su pola tih došli na silu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.