FOTO: Ovako bi mogli da izgledaju kineski vozovi koji će saobraćati do "Ekspo 2027"

Srbija će od Kineza kupiti devet vozova koji će saobraćati do i od kompleksa "Ekspo 2027" i Nacionalnog fudbalskog stadiona.
FOTO: Ovako bi mogli da izgledaju kineski vozovi koji će saobraćati do "Ekspo 2027"
Foto: 021.rs
Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić sada je objavio kako bi ti vozovi mogli da izgledaju.
"Srbija kupuje devet kompozicija za beogradsku gradsku železnicu popularni Beovoz. Ovi vozovi projektovani su za brzinu od 120 km na sat i povezaće EKSPO, aerodrom Nikola Tesla i nacionalni stadion sa Zemun Poljem. Kada bude rekonstruisana i dograđena čitava mreža BG voza imaćemo 39 novih kompozicija za sedam linija BG voza u punom obimu", naveo je Vesić uz sliku.
 
Protokol o nabavci devet elektromotornih vozova za brzine od 120 kilometara na čas potpisan je juče kompanijom CRRC "Changchun Railway Vehicles Co, Ltd" u Vladi Srbije, tokom posete kineskog predsednika Sija Đinpinga.
 
Vesić je rekao da će ovi vozovi koji se nabavljaju biti proizvedeni u fabrici CRRC u Kini i trebalo bi da budu isporučeni najkasnije do 31. decembra 2026. godine.
  • Nsns

    09.05.2024 12:04
    Ns
    Pa to je za tri godine.
  • Anita

    09.05.2024 10:21
    Kako BI IZGLEDALI vozovi na nepostojećoj pruzi,do nepostojećeg stadiona,do EXPA.
    I da se sve izgradi zanima me kako će to izgledati 2030-te.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.