Poljoprivrednici tražili sastanak sa novim ministrom: "Da vidimo dokle se stiglo sa zahtevima"

Sedam poljoprivrednih udruženja zatražilo je sastanak sa novim ministrom poljoprivrede Aleksandrom Martinovićem kako bi videli dokle se stiglo sa zahtevima poljoprivrednika sa protesta prošle godine.
Poljoprivrednici tražili sastanak sa novim ministrom: "Da vidimo dokle se stiglo sa zahtevima"
Foto: 021.rs
To je za portal Agroklub reklo udruženje "Složni Pidikanci" iz Bavaništa.
 
Sastanak su, pored tog udruženja zatražila i udruženja "Stig" iz Požarevca, "Naše mleko" iz Šapca, "Udruženje proizvođača mleka Šumadije i Pomoravlja" iz Adrana, "Ne damo Jadar" iz Gornjih Nedeljica, "Severni Banat" iz Kikinde i "Brestovački ratari" iz Banatskog Brestovca.
"Želimo da vidimo kakva je politika za budućnost nove garniture ministarstva, da obrazložimo šta se do sada izdešavalo, šta se do sada uradilo i napravimo plan za dalje korake. Tu smo za saradnju i dogovor i sada očekujemo odgovor", rekao je za Agroklub Jovan Jovanov iz udruženja "Složni Pidikanci".
On je naveo da će konkretne teme sastanka biti dobro poznati zahtevi poljoprivrednika sa protesta 2023. godine, od ukidanja akciza za goriva, regulisanje uvoza mleka i mlečnih proizvoda, do uređenje tržišta.
 
"Ne tražimo nove zahteve, želimo da znamo dokle smo 'stigli' sa starim i da budemo sigurni da će oni da se ispoštuju", rekao je Jovanov i dodao da se nadaju da će biti nastavljena dosadašnja komunikacija sa resornim ministarstvom.
  • Bat

    11.05.2024 02:13
    Jauci poljoprivrednika
    Nepošteno i nemoralno ste se ponašali sa malobrojmim medijskim kućama koje su jedine objektivno izveštavale o vašim problemima.
    Sada bi da Jovo-nanovo razgovarate sa novim ministrom poljoprivrede koji bi bio jedino dobar da statira u kukuruzu kao strašilo.
  • Nik

    09.05.2024 13:40
    Stigli ste dotle da ste i dalje rogonje. Ugledajte se malo na evropske kolege.
  • Marta

    09.05.2024 13:32
    Ha ha!
    Dragi poljoprivrednici, sta sad opet milite da cete na istu pricu da nahvatate novog Ministra (koji ima veze sa poljoprivredom kao krava sa latinskim). Kao izbori su tu. Cime se vi zanosite. Kao neko ko vas je podrzavao, mogu samo da kazem, naseli ste kao som na buckalo. Zabole Martinovica sto vi protestvujete. Evo sav se uzbudio.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija