Bora Novaković novčano kažnjen jer je dobacivao Vučeviću u vezi sa Slobom Snajperom

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja izrekao je danas novčane kazne za četvoro poslanika opozicije i jednog iz SNS.
Njima će od plate biti oduzeto od 11 do 57 hiljada dinara.
 
Novčano sa po deset odsto plate su po opomeni kažnjeni poslanik Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta, Demokratske stranke Srđan Milivojević, Zeleno-levog fronta Radomir Lazović i Srpske napredne stranke Radoslav Milojičić.
Oduzimanjem 50 odsto plate kažnjen je poslanik narodnog pokreta Srbija Borislav Novaković kome je bila izrečena mera udaljenja sa sednice jer je tokom govora premijera Miloša Vučevića prišao govornici, dobacivao i pokazivao fotografije.
Poslanici Narodnog pokreta Srbije i DS Miroslav Aleksić i Dragana Rakić rekli su na sednici Odbora da nemaju ništa protiv kazni, ali da bi predsednica Skupštine trebalo da bude pravednija u izricanju opomena jer je nesrazmerno više kažnjenih poslanika opozicije.
 
Ipak je konstatovano da je nakon dužeg vremena kazna izrečena i jednom poslaniku SNS-a.
 
Podsetimo, 1. maja u trećem satu izlaganja ekspozea mandatara za sastav Vlade, za vreme dela o kriminalu i korupciji, poslanik Narodnog pokreta Srbije Borislav Novaković pokušao je da prekine Miloša Vučevića.
 
Novaković je stajao ispred Vučevića sa odštampanom fotografijom premijera kako se rukuje sa beguncem Slobodanom Milutinovićem Snajperom.
 
Novakoviću je prišao poslanik Srpske napredne stranke (SNS) Radoslav Milojičić Kena, doskorašnji član opozicione Demokratske stranke (DS), i pocepao mu plakat na kojem pisalo "Snajper". To je inače nadimak kontroverzne osobe koju mediji povezuju za kriminalom u Novom Sadu, odakle je i budući premijer. Opozicija optužuje Vučevića da je veoma blizak sa Snajperom.
 
Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić je rekla Novakoviću da mora odmah da izađe iz sale i da treba da ga bude "sramota jer je mogao da se javi za reč, a ne da prilazi govornici što neće nikom biti dozvoljeno.
 
Opomenu je izrekla i Milojičiću jer je i on prišao govornici kada je cepao plakat Novakoviću, kao i poslaniku Srđanu Milivojeviću zato što se u jednom trenutku takođe približio govornici u pokušaju da se pridruži Novakoviću u protestu.
  • Pedja

    10.05.2024 08:30
    Kakva država
    A kada će biti kažnjeni Vučević i Snajper? Ili su oni samo izvršioci naloga svog gazde?
  • Ovde

    10.05.2024 07:29
    Ovde
    nema potrebe za bilo kakvim kaznjavanjem Novakovica! Ima dosta slika svedoka po Ns kako se druzili Vucevic i Snajper. Novakovic ima prava da ovo govori 24h jer je istina dok sankcine mora snositi sadasnji Premijer Vucevic! E da je samo to....ali i ovo je dovoljno!!! Bravo Boro i Podrska!!!
  • Dunav

    09.05.2024 21:48
    buka
    Ako se buka koristi da se privuku oni neopredeljeni biraci koji su mahom navijaci. Onda sigurno nece glasati tamo gde je trenutno Bora Novakovic jer i on ima svog gorilka koga je udomio u poslanika. Svako ima svoju Brnabu od njih. Pitanje je zasto je izasao pred Milosa bas sada sa tom fotkom a ne napr one jadne dece nastradale u skoli? Zasto nije izasao sa fotkom Si Pinga i rekao evo dolazi robovlasnik? Zasto nije izasao sa fotkom Galensa i Milosa gradonacelnika?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija