ALIMS: Vakcine AstraZeneka protiv kovida nisu dostupne građanima Srbije

Agencija za lekove i medicinska sredstva (ALIMS) je saopštila da se vakcine protiv kovida proizvođača AstraZeneka "i pored važeće dozvole ne prometuju i trenutno nisu dostupne građanima u Srbiji".
ALIMS: Vakcine AstraZeneka protiv kovida nisu dostupne građanima Srbije
Foto: 021.rs
ALIMS je, u saopštenju, povodom navoda o dobrovoljnom povlačenju vakcina protiv kovida proizvođača AstraZeneka u drugim državama, saopštio da je kontinuirano upoznat i prati sve aktivnosti na ovom planu na evropskom i internacionalnom nivou.
Ta agencija je na svom sajtu, istakla da, kao i povodom svih lekova na tržištu, i sada blagovremeno procenjuje situaciju i donosi visokostručne odluke isključivo u interesu zdravlja građana Srbije.
 
U Srbiji, kako je navela, trenutno postoji važeća dozvola za dva leka "Vaxzevria" – vakcine protiv kovida.
"Ove vakcine se, naglašavamo, i pored važeće dozvole ne prometuju i trenutno nisu dostupne građanima u Srbiji", stoji u saopštenju.
 
Agencija je navela da je u kontaktu sa nosiocem dozvole za ovaj proizvod u Srbiji.
 
"U narednom periodu će se doneti odluka o konačnom statusu ovih proizvoda na osnovu stručne procene svih zakonom definisanih parametara, a koji se pre svega odnose na kvalitet, efikasnost i bezbednost", piše u saopštenju.
  • T.K.

    09.05.2024 22:40
    A potpis i JMBG
    je li treba i dalje ?

  • Milan

    09.05.2024 22:20
    Moja majka je 72' zamalo umrla od pola doze vakcine protiv variole. Ko zna koliko je umrlo i od drugih vakcina, do - i od tada. Zato smo svi ostali - ostali živi. Samo to nije išlo u vesti. Ne brinite, unutrašnje-političko prepucavanje u Britaniji. Znak da je svet u krizi svakako.
  • Losmi

    09.05.2024 21:43
    Losmi
    Hvala bogu ili nekoj sili sto se nisam ni sa jednom vakcinisao! Mozda sam zaostao ili primitivan ali moje je ljudsko pravo da znam sta unosim u svoj organizam zbog zdravlja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija