Umro Mihailo Crnobrnja

Bivši predsednik Evropskog pokreta u Srbiji, doktor ekonomskih nauka Mihailo Crnobrnja, umro je danas u 78. godini, saopštio je Evropski pokret.
Umro Mihailo Crnobrnja
Foto: Medija centar Beograd
Crnobrnja je bio predsednik ovog pokreta u periodu 2015-2020 godine, i do kraja se zalagao za evropske ideje, duboko verujući da je to najbolji način da se unaprede i razvijaju društvo i država u Srbiji.
 
Crnobrnja je završio Ekonomski fakultet u Beogradu, magistrirao ekonomske nauke na Univerzitetu u Merilendu, a doktorirao na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu.
Na Fakultetu političkih nauka u Beogradu od 1974. godine predavao je Političku ekonomiju savremenog društva.
 
Bio je ministar u Vladi Srbije i direktor Zavoda za društveno-ekonomsko planiranje.
Bio je ambasador SFRJ pri Evropskoj zajednici od 1989. do 1992. a posle raspada SFRJ je nastavničku karijeru nastavio u Kanadu kao profesor univerziteta.
 
Crnobrnja se 2001. godine vratio u Beograd i angažovao se kao specijalni savetnik za evropske integracije u Ministarstvu za ekonomske veze sa inostranstvom.
 
Bio je profesor-emeritus i direktor Centra za evropske integracije i javnu upravu Fakulteta FEFA u Beogradu, od 2006. do 2009. direktor Instituta FEFA, a od 2009. do 2012. dekan.
 
Objavio je više od 250 eseja, članaka, rasprava, prikaza i recenzija u naučnim i stručnim časopisima na prostorima bivše SFRJ, u Kanadi i SAD, preneo je Evropski pokret u Srbiji.
  • Ssy

    10.05.2024 17:20
    Nažalost
    Sve brže nas napuštaju dobri ljudi i pravi intelektualci.
  • Ranko

    10.05.2024 16:07
    Slava ti umni covece.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija