Grenel: Tepić ne zna o čemu priča; Tepić: Dogovarali ste ukidanje Međunarodnog suda za zločine OVK

Nekadašnji američki izaslanik za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel, povodom tvrdnji poslanice Stranke slobode i pravde Marinike Tepić, rekao je da ona ne zna o čemu priča.
Grenel: Tepić ne zna o čemu priča; Tepić: Dogovarali ste ukidanje Međunarodnog suda za zločine OVK
Foto: Screenshot (Jutjub/NBC njuz)
Tepić je prethodno navela da su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i bivši predsednici SAD i Kosova Donald Tramp i Hašim Tači dogovorili ukidanje suda u Hagu za zločine OVK.
 
 
"Ova žena ne zna o čemu priča. Ona uopšte nije bila uključena. Prebrzo donosi zaključke nakon što je odslušala jedan intervju. Potrebni su nam političari koji su ozbiljniji u pronalaženju činjenica nego da govore pre nego što dobiju saznanja. Činjenica je da je ideja bila da svaka zemlja istražuje sumnjive zločine i da se bavi njima interno - ne preko međunarodnog suda van svoje zemlje, vec u Srbiji", napisao je Grenel na platformi X.
Tepić je na to odgovorila da ne samo ona, nego nijedan građanin Srbije nije bio uključen.
 
 
"Nevaspitani gosodine Grenel, da, ‘ova žena’ nije bila uključena, kao ni bilo koji drugi građanin Srbije u vaše tajne dogovore Vučić-Tači. Suverenitet Srbije gazi vaš Vučić, vi mu pomažete i loše se pravdate, ali činjenica ostaje: dogovarali ste ukidanje Međunarodnog suda za zločine OVK", navela je ona.
Marinika Tepić, članica Odbora za kontrolu službi bezbednosti, predložila je danas da pred to telo budu pozvani nekadašnji američki izaslanik za dijalog sa Prištinom i predsednik Srbije, zbog nedavnog Grenelovog intervjua Donaldu Trampu Mlađem u kojem je Grenel, kako je navela, rekao da su on, Tramp, Vučić i Tači ranije "postigli istorijski dogovor o ukidanju suda u Hagu za zločine OVK nad srpskim stanovništvom".
  • Pićuka

    11.05.2024 10:41
    Gdin-e Grenel. Kada nešto dogovarate onda to i obelodanite. Ako je to štetno po nekog trećeg onda je to kvarna politika. Mi "prostodušni sa verom u Boga" očekujemo od političara dobrobizi za svu planetu, pa i za Kurtu i Murtu. Da li smo naivni? Da. Mi smo samo prostodušni, naivni, moralni, u neku ruku empate,građani planete. Je..ga. Za mene ne postoje nikakvi viši interesi osim pravde i blagostanja za sve žitelje ove planete. Sve ostalo su baljezgarije za ličnu korist. Mi to tako tumačimo a vi pazite šta pričate. Ne branim Marinku nego sebe. Od kakvih likova se ja branim? Hahahaha...
  • V5

    11.05.2024 07:58
    Preokret
    Znači nećemo više vikati: Trampe, Srbine.
  • @Mile

    10.05.2024 22:52
    Mile , Mile malo pile ,pazi ti poceli su da hapse zbog ptetnji na internetu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija