Prekinuta "Gimnazijada" u Beogradu: Profesor teško pretučen dok je razdvajao učenike

Direktorka Treće beogradske gumnazije Olga Čokaš potvrdila je za "Danas" da se u utorak na fudbalskoj utakmici, u okviru sportskog i humanitarnog turnira "Gimnazijada", dogodio incident.
Prekinuta "Gimnazijada" u Beogradu: Profesor teško pretučen dok je razdvajao učenike
Foto: 021.rs
Naime, kako piše Danas, profesor te škole je, u pokušaju da razdvoji učenike, zadobio teške telesne povrede.
 
"Treća beogradska gimnazija je donela odluku da se ovogodišnja 'Gimnazjada' prekida jer je svaki oblik nasilja apsolutno neprihvatljiv. Sva takmičenja koja je trebalo da se održe u sredu (15. maja) i četvrtak (16. maja) su otkazana", navodi direktorka.
Ona dodaje da je incident prijavljen policiji koja će dalje ispitati činjenice.
 
"Naš kolega jeste zadobio navedene povrede i trenutno se nalazi na pregledu. Nastava se danas odvija redovno", rekla je Čohaš za Danas.
Ona nije potvrdila, ali ni demantovala nezvanična saznanja Danasa da će u Trećoj gimnaziji sutra biti prekinuta nastava u znak protesta zbog napada na profesora.
 
Podsetimo da je za sutra, 16. maj najavljen protest prosvetnih radnika zbog prebijanja nastavnika u Bačkoj Palanci, ali i svim drugim slučajevima nasilja nad prosvetarima, kao i zbog nereagovanja resornog ministartsva na probleme.
 
O prekidu "Gimnazijade" Treća gimnazija je sinoć obavestila ostale škole učesnice.
  • /

    17.05.2024 15:28
    /
    aj nemojte srbovati pa prebacivati krivicu.
    u vaspitanju klinaca ucestvuju roditelji, skola, mediji i celo drustvo.
    deca upijaju svaciji uticaj.

    a vi znate kakve su vam sramotne vrednosti u drustvu i medijima
  • Očigledno

    16.05.2024 20:26
    Ovo je slika i prilika naprednjačke Srbije, bahatost, prostakluk i nasilje u svim porama društva.
  • Danka1

    16.05.2024 15:35
    Javni je skup
    Mora biti prisutna policija i hitna pomoć! ZAŠTO nije? Profesor ima porodicu, treba da predaje, a ne da radi posao policije? Pa neka mlade junose krenu, na policajca. Objasniti im pre toga sta se moze dogoditi. Mozda ce se i roditelji, malo zamisliti?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Lokalizovan požar kod Raške

Helikopter MUP-a upućen je danas u mesto Brvenica kod Raške, kako bi pripadnicima Sektora za vanredne situacije pomogao u gašenju šumskog požara na planinskom vrhu Kopitnjak.