VIDEO: Kako su evakuisani putnici iz vozova koji su se sudarili u tunelu u Beogradu

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je, po dolasku na mesto sudara vozova u tunelu Vukov spomenik - Pančevački most, da je najvažnije da nema poginulih.
"Najvažnija vest je da nema smrtno stradalih i da su svi putnici izašli iz voza", rekao je Dačić. 
 
Objasnio je da hitna pomoć praktično nije mogla ni da priđe, pa su vatrogasci odigrali važnu ulogu i izvukli sve povređene, kao i sve putnike.
 
Evakuisano je 13 osoba, od kojih je nakon pregleda devet pušteno kućama, a četiri osobe su upućene u Urgentni centar, i to mašinovođa, kondukter i dva putnika, saopšteno je iz "Infrastrukture železnica Srbije".
Dačić je dodao da su vatrogasci-spasioci, koji su učestvovali u akciji spasavanja, povređene putnike izvukli kroz evakuacioni izlaz, odnosno tunel, za koji 99 odsto građana uopšte i ne zna čemu služi.
 
 
"Imali smo i sreće da nije bilo poginulih. U ovakvim nesrećama gde je ljudski faktor uzrok ima i nesreća sa najtežim ishodom. Ovako nešto ne sme više da se ponavlja iz ovog treba izvući pouku", zaključio je Dačić.
Večeras u 18.26h dogodila se nesreća na pruzi kod Pančevačkog mosta, kada je BG Voz, koji je saobraćao od Karađorđevog parka prema Ovči naleteo na zadnji deo teretnog voza koji je stajao na pruzi kod Pančevačkog mosta i čekao na dalju vožnju, saopšteno je iz "Infrastrukture železnica Srbije".
 
Nesreća se dogodila na izlasku iz Vračarskog tunela, u pravcu Pančevačkog mosta.
 
Ministar saobraćaja Goran Vesić rekao je da je do sudara došlo zbog ljudskog faktora.
 
 
"Beovoz je prošao je kroz zaštitno svetlo koje je zabranjivalo prolaz. Uskoro će biti zvaničan izveštaj. Vatrogasci su brzo reagovali i svi su zbrinuti. Zahvaljujem se svim institucijama na brzoj reakciji", naveo je Vesić.
 
Železnička komisija za isleđenje vanrednih događaja utvrdiće ko je odgovoran za sudar koji se dogodio, navode iz Infrastrukture železnica Srbije.
 
"Železnički saobraćaj na ovom delu pruge trenutno je u prekidu. Pruga nije oštećena, a ministar Vesić je najavio da se uspostavljanje železničkog saobraćaja očekuje tokom sutrašnjeg dana", stoji u saopštenju.
  • Тигар

    18.05.2024 10:21
    Квантни скок у будућност
    "Beovoz je prošao je kroz zaštitno svetlo ......", naveo je Vesić
  • Miki

    18.05.2024 09:47
    Kanda se neki segamega SNS diplomac nasao na mestu dispecera vozova pa je, gle cuda, pobrko loncice i doveo do ovog horora.
    A tuneli za evakuaciju su neocisceni i neraskrceni jos od vremena izgradnje. Srbija!
  • Stajner

    18.05.2024 09:39
    Info
    Onaj prvi putnik izlazi cetvoronoske ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Lokalizovan požar kod Raške

Helikopter MUP-a upućen je danas u mesto Brvenica kod Raške, kako bi pripadnicima Sektora za vanredne situacije pomogao u gašenju šumskog požara na planinskom vrhu Kopitnjak.