Avžner: Opozicija "nasela" i pocepala se, zato podržavam ono što se dešava u Novom Sadu

Jedino objedinjena opozicija je kontrateža režimu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ona nije smela da "nasedne" i da se pocepa.
Tako je ocenio marketinški stručnjak Igor Avžner i dodao da podržava izlazak ujedinjene opozicije na izborima u Novom Sadu, dok u drugim mestima gde je ona razjedinjena nema ni logične, ni matematičke šanse da pobedi Vučića. 
 
Potpredsednik Narodnog pokreta Srbije Borislav Novaković rekao je kako se u diskusiji o bojkotu "sve vreme fokusira Beograd, kao da druga mesta ne postoje" i tom prilikom je istakao da se politički život širom naše zemlje "ne može 'beogradizovati'", prenosi Nova.rs.
Novaković je podsetio da na predstojeće izbore izlazi "skoro dve trećine Srbije", a da se diskusija o tome da li bojkotovati izbore ili ne svela samo na Beograd.
 
"Dileme su da li izaći u Beogradu ili ne, to je zaista katastrofa. Sve vreme se fokusira Beograd, kao da ne postoji ni Vojvodina, ni Niš, ni Čačak", rekao je Novaković u emisiji "Utisak nedelje" i dodao kako se u priči o bojkotu postavlja elementarno pitanje da li će građani u svojim sredinama imati svoje predstavnike u lokalnim skupštinama ili ne.
On je istakao kako je "izuzetno važno" šta će se dešavati širom Srbije i dodao da se ne može čitav politički život Srbije "beogradizovati", piše Nova.rs. 
 
"Mislim da je pošteno reći da šansa postoji, da ona nije velika, ali mislim da jedino u sinergiji svih organizacija koje izlaze na izbore, uključujući 'Kreni-promeni', ima šanse da se ostvari dobar rezultat u Beogradu, da se napravi situacija da on (Vučić) nema većinu", odgovorio je Novaković na pitanje da li opozicija ima šanse da pobedi na predstojećim izborima.
 
Novaković je istakao da je pobeda moguća na lokalnim izborima u Novom Sadu, i "da se to vidi" po rezultatima decembarskih izbora u tom gradu, gde su "stranke koalicija 'Srbija protiv nasilja' i NADA, kao i Lige socijaldemokrata Vojvodine, imale oko 44 odsto glasova".
 
On je naveo kako se "dva meseca govori o uslovima i da se ne priča o realnim temama".
 
"Ne pričamo o realnom aspektu kampanje nego o političkom retrovizoru i tome da li postoje okolnosti za pobedu. (Zoran) Đinđić da je razmišljao na takav način nikad ne bi okupio DOS i Slobodan Milošević bi ostao na vlasti. Da biste pobedili morate da imate pobednički mentalitet i morate da krenete ofanzivno. Mi se sve vreme defanzivno bavimo uslovima pod kojima treba ili ne izaći na izbore i ta rasprava ubija svaki duh", poručio je Novaković.
 
 
"Pobeda ne može biti imperativ u svim sredinama, postoje sredine u kojima je to teško očekivati, ali u Novom Sadu mi igramo na pobedu. Za mene je pobeda u Nišu ako se u zbiru glasova opozicije u kumulativnom smislu ostvari pobeda", dodao je on.
 
Marketinški stručnjak Igor Avžner ocenio je u "Utisku nedelje" kako je objedinjena opozicija kontrateža Vučićevom režimu.
 
"Ja sam potpuno razočaran na prvom mestu zato što je Vučić postigao ono što opozicija nije smela da uradi, a to je da nasedne i da se pocepa. Zato podržavam ovo što se dešava u Novom Sadu i podržavam izlazak ujedinjene opozicije. Na svim drugim mestima gde je opozicija razjedinjena, ona nema ni logički ni matematički šanse da pobedi Vučića", dodao je on.
 
Avžner je ocenio da je Vučić "kočnica koja nam onemogućava da živimo u normalnoj i demokratskoj državi", prenosi Nova.rs.
 
On je istakao i da je bio i protiv toga da opozicija uđe u Skupštinu Srbije nakon što su "dokazali da su izbori u decembru bili pokradeni".
 
"Nema ulaska ni u Skupštinu, ni u lokalne parlamente. Ja sam apsolutno ubeđen da je opozicija ostala jedinstvena da bi onda međunarodni pritisak bio veći, a znamo kako Vučić reaguje na međunarodni pritisak u odnosu na ovaj (unutrašnji)", rekao je marketinški stručnjak.
Govoreći o dešavanjima sa obaranjem opozicionih izbornih lista i "fantomskim kandidatima", Avžner je upitao opoziciju zašto se upušta u to.
 
"Prvo vi napravite propust, oni (SNS) to iskoriste, a onda se komunikacija odradi ne amaterski, nego diletantski. 'Mi smo se dogovorili da to neće biti', kakvi dogovori sa političkim protivnikom? Vi se dogovarate iza mojih leđa. Narod mora da zna šta se dešava, ako ste vi dovoljno slobodni", zamerka je Avžnera.
 
"Da ne pričamo o gafovima koji su bili isto na tom Tviteru 'Gledamo Evroviziju, ako pogrešimo kriva je Irska'. Ljudi, ako radite ozbiljan posao, ponašajte se ozbiljno. Prva stvar u političkoj komunikaciji je disciplina. Ne može svako da se pojavljuje i da priča šta mu padne na pamet", poručio je gost "Utiska nedelje".

Komentari 27

  • Curuzan

    21.05.2024 05:39
    Oterati zlo
    I sa crnim djavolom praviti dogovor samo ovo zlo oterati sa vlasti, ali obavezno procesuirati prema zaslugama, pa da se i buduci uzmu u pamet.
  • Mićo

    20.05.2024 13:44
    @MK
    Nije da gotivim Boru, ali bolje i on nego SNS i šatro panker koji farba grad u trobojke.
  • Mićo

    20.05.2024 13:39
    @svedok saradnik
    Aj ti lepo idi na internet i pročitaj šta znači decentralizovana država.

    A kad to pročitaš onda ponovo idi na internet i pročitaj kad je Jugoslavija postala decentralizovana država.

    A razlog zašto su svi pobegli od Bg. je zato što je Slobodan(koja ironija lik ima sloboda u imenu)hteo da nas sve opljačka, i napravi robove od nas, ono što i jesmo danas.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Lokalizovan požar kod Raške

Helikopter MUP-a upućen je danas u mesto Brvenica kod Raške, kako bi pripadnicima Sektora za vanredne situacije pomogao u gašenju šumskog požara na planinskom vrhu Kopitnjak.