"Svesrpski dečji sabor" u Beogradu od 23. do 26. maja, pod pokroviteljstvom Vučića

Festival dece i mladih iz regiona, dijaspore i zemlje, "Svesrpski dečji sabor", održaće se u Beogradu od 23. do 26. maja, pod pokroviteljstvom predsednika Aleksandra Vučića.
Ovaj događaj organizuju Dečiji kulturni centar Beograd i Ministarstvo spoljnih poslova - Uprava za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu, saopšteno je danas.
 
U saopštenju Dečjeg kulturnog centra se navodi da je domaćin susreta Osnovna škola "Starina Novak" iz Beograda, a da su podršku manifestaciji pružili Skupština Srbije i Hram Svetog Save.
"'Svesrpski dečji sabor' okuplja decu od devet do 13 godina iz dijaspore, regiona i Srbije. Cilj manifestacije je uspostavljanje trajnih veza sa zemljom porekla, razvijanje osećanja pripadnosti i povezivanje sa vršnjacima iz Srbije", navodi se u saopštenju.
Ove godine Sabor će ugostiti decu i nastavnike iz Vukovarskog srpskog pevačkog društva "Javor - Javorčići" iz Hrvatske, iz Teoretske gimnazije "Dositej Obradović" iz Temišvara, u Rumuniji, iz srpskih dopunskih škola u Sloveniji - iz Ljubljane i Kopra, kao i decu koja pohađaju dopunsku nastavu na srpskom iz nemačke savezne države Bajern.
  • Sabahudin

    20.05.2024 14:20
    Omerović
    To, brale, da se još od jaslica zna ko su i šta su...
  • Roditelj

    20.05.2024 12:24
    Sta,pobogu radite?
    Jad,sramota i drskost!
    Pustite decu da rastu slobodni i neoptereceni nacionalizmom.
    Jako opasno. Istorija vas opominje.Setite se Hitlerove omladine.
  • Milan NS

    20.05.2024 11:34
    Vrbovanje
    a ne Vrbica

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Lokalizovan požar kod Raške

Helikopter MUP-a upućen je danas u mesto Brvenica kod Raške, kako bi pripadnicima Sektora za vanredne situacije pomogao u gašenju šumskog požara na planinskom vrhu Kopitnjak.