Okrenimo-promenimo, Beočin protiv nasilja: "Vlast posegla za fantomskim listama da zbuni birače"

Politički analitičar Dragomir Anđelković izjavio je da je vlast posegla za fantomskim izbornim listama sa ciljem da zbuni birače.
Okrenimo-promenimo, Beočin protiv nasilja: "Vlast posegla za fantomskim listama da zbuni birače"
Foto: 021.rs (Ilustracija)
To je, kako kaže Anđelković, vlast učinila jer se plaši ishoda izbora bez obzira na bojkot dela opozicije.
 
Anđelković je agenciji Beta kazao da je ceo izborni proces fantomski i da će zaključno sa 2. junom vlast organizovati još "marifetluka" koji će uticati na neregularnost izbora. 
"Kod Vučića je u predizbornim kampanjama sve fantomsko. Fantomski je novac koji se iz budžeta uoči svakih izbora deli biračima, fantomski su birači koji uoči izbora menjaju prebivalište, fantomske su i izborne liste i kandidati na tim listama za koje niko ne zna da postoje", rekao je on.
 
Dodao je da je nedopustivo da predstavnici fantomskih lista budu članovi izbornih komisija koji će odlučivati o regularnosti izbora.
"Opozicija koja je odlučila da izađe na Vučićeve izbore ne može da utiče na izborni proces. Sigurno je da će i na sam dan izbora biti krađe glasova i tako će biti sve dok se na biračkim mestima ne postave kamere", rekao je Anđelković.
 
Opozicija je prethodnih dana ukazala da su u mnogim opštinama proglašene izborne liste čiji nazivi zbunjuju birače. 
 
U Zemunu je proglašena lista "Okrenimo-promenimo" čiji naziv aludira na pokret "Kreni-promeni" Sava Manojlovića, kao i lista "Dosta je bilo pljačke, korupcije i lopovluka, Milorad Radulović" koja asocira na "Dosta je bilo" Saše Radulovića.
 
U nekoliko opština se pojavljuje i lista "Mi snaga naroda", ali bez imena Branimira Nestorovića.
 
Fantomske liste imitirale su i bivšu koaliciju "Srbija protiv nasilja", kao na primer "Beočin protiv nasilja", "Žabalj protiv nasilja", "Bačka Palanka protiv nasilja", "Bački Petrovac protiv nasilja"...
  • Ведран

    20.05.2024 16:26
    Изгледа да листа КРЕНИ-ПРОМЕНИ Саве Манојловића има добре шансе. Погледајте како је дневник ПОЛИТИКА напада. Цитирам :
    19/05 : “Александар Вучић поручио је данас да ће локални избори бити тешки . . . да има и оних којима је Рокфелер давао паре . . .”
    20/05 : “Зашто покрет Крени-промени крије своје финансијере”

    Сећам се да је супруга Слободана Милошевића опозицију називала “домаћи издајници” и “страни плаћеници”.
  • Joca

    20.05.2024 12:33
    U centru NS-a se lepe plakati koji pozivaju na bojkot, ali isti nisu potpisani.
  • Vule

    20.05.2024 11:49
    stara fora
    Tako je Sloba pravio fantomske radikalne stranke, kad se onomad plašio srbistanskih jadikala. Prvo bila Narodna radikalna, pa Radikali Srbije, pa još nekoliko sve da bi se zbunili polu-pismeni i neobrazovani birači srpiskijeh jadikala. Ovo što ovaj radi, zbunjuje čak i nadprosečno intelilgentnog čoveka. Sve lokalne liste nose naziv sa njegovim imenom, stiče se utisak da je on kandidat za gradonačelnika u svim opštinama i gradovima u Srbiji. Klasičan japajac "ja, ja, ja, ja,ja,ja". Verujem da udruženi možemo da ga srušimo. Vidite ta lica horda njegovih navijača urliče skandira, ovo više nije politika, ako se ne udružimo i ne oteramo ih na smetlište gde im je i mesto doćiće po svakoga od nas.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Lokalizovan požar kod Raške

Helikopter MUP-a upućen je danas u mesto Brvenica kod Raške, kako bi pripadnicima Sektora za vanredne situacije pomogao u gašenju šumskog požara na planinskom vrhu Kopitnjak.