Vučević: Postoje naznake da će Grčka i Rumunija promeniti stav o rezoluciji o Srebrenici

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević izjavio je da su pritisci Zapada da se podrži rezolucija o Srebrenici ogromni.
Kako je Vučević naveo, "postoje naznake da će Grčka, a možda i Rumunija promeniti svoj stav".
 
"Srbima je teško da razumeju da Grci glasaju za ovo, kao što nam je bilo mučno da gledamo da Grkinja predlaže ulazak takozvanog Kosova u Savet Evrope", rekao je Vučević na TV Prva, povodom apela predsednika Srbije Aleksandra Vučića da Grčka bude uzdržana prilikom glasanja o rezoluciji u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija.
Vučević je rekao da "inženjeri" rezolucije namerno izaberu da za nju glasaju iz država ili naroda bliskih Srbima da bi nas dodatno ponizili.
 
"Rezolucijom se žigoše srpski narod kao genocidni iako smo stradalni narod", kazao je on.
Prema njegovim rečima, amandmanima Crne Gore na rezoluciju "suštinski se ništa u njoj ne menja već to predstavlja bacanje prašine u oči".
 
"Mi ne možemo zaustaviti izglasavanje te rezolucije, jer je takva geopolitika, ali za nas će biti veliki uspeh ako većina država bude protiv i uzdržana. To će biti jasna poruka svetu da oni suštinski nisu uspeli, iako će je formalno izglasati", rekao je Vučević.
  • Bosko

    22.05.2024 16:39
    Celavi parazit
    Nesposoban za bilo šta kao i njegov idol, a hoće da bude predsednik Vlade. Što se niste potrudili da Srbija ima više prijateljski nastrojenih drzava?
  • Branka

    22.05.2024 13:28
    Propaganda
    Lupetanje i da li ce posle reci ili ikada reci nisam bio u pravu. Propagande preko svake mere i dobrog ukusa
  • Rile

    22.05.2024 13:28
    Da,da,daaaaa...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Lokalizovan požar kod Raške

Helikopter MUP-a upućen je danas u mesto Brvenica kod Raške, kako bi pripadnicima Sektora za vanredne situacije pomogao u gašenju šumskog požara na planinskom vrhu Kopitnjak.