Advokat Borović: Telo Danke Ilić nikada neće biti pronađeno, ovo su razlozi

Advokat Borivoje Borović izjavio je danas da telo dvogodišnje devojčice Danke Ilić iz Bora, koja je nestala 26. marta, nikada neće biti pronađeno.
Borović je agenciji Beta kazao da je pod pritiskom političke vlasti policija odradila istragu "traljavo i neprofesionalno". 
 
"Ovaj slučaj je policija upropastila jer je javno vodila istragu objavljujući čak i izjave koje su okrivljeni dali na saslušanju. Pogrešno je i što je javnosti i okrivljenima saopšteno da je za to krivično delo zaprećena doživotna kazna zatvora. Zatim je u policijskoj stanici preminuo jedan od osumnjičenih, verovatno pod torturom. Sada svaki okrivljeni, koji je preživeo, može da kaže da mu je pod policijskom torturom iznuđena izjava", rekao je advokat. 
Prema njegovim rečima, ako se dokaže da je D. D. preminuo usled policijske torture, izjave ostalih okrivljenih koji su priznali zločin ne mogu biti dokaz. 
 
"Ako ne bude ni DNK tragova iz vozila, to će značiti da su od strane političara kontaminirani svi dokazi, koji su brzopleto hteli da saopšte da je rešen taj slučaj. Policija se prilično izblamirala što ni posle skoro dva meseca nije pronašla telo. Očigledno je da nisu na vreme preduzeli kriminalističke i forenzičke radnje, već su se oslanjali na poligraf, što je nebitno za tužilačku istragu", rekao je Borović. 
Naglasio je da telo devojčice neće biti pronađeno. 
 
"Telo Danke Ilić neće biti pronađeno i istraga će morati da se obustavi, a ova tragedija će biti pretvorena u farsu", ocenio je on. 
 
Dodao je da je slučaj Danke Ilić samo jedan u nizu koji policija nije rešila zbog pritiska i mešanja političke vlasti. 
 
"Politički funkcioneri su se umešali i u istrage ubistva pevačice Jelene Marjanović i advokata Miše Ognjanovića, saopštavajući posle nekoliko dana da se zna ko su ubice. U svim tim slučajevima, umesto da u tajnosti dostavlja dokaze tužilaštvu, policija je sve detalje iz istrage dostavljala pojedinim političarima. Nijedan sudski predmet nije oformljen, a da prethodno nije konsultovan neko od političara da oni procene kako bi trebalo da se vodi istraga", kazao je Borović. 
  • Jakobsfield

    25.05.2024 10:36
    Idi Amin Dada
    Ne znam šta se i kako desilo, ali ovo je smrdelo od samog početka. A još kada su „otkrili počinioce“... Ovakav blam policije-tužilaštva-forenzike još viđen nije, a nagledali smo se toga onoliko. Prvo srpsko pevačko društvo bi bolje vodilo istragu.
  • 9

    25.05.2024 08:13
    Začeprkajte samo
    O tome ko je najveći trgovac ljudima iz srBistana i pod čijim okriljem su nestajala deca iz porodilišta ili rade kuće za uveseljavanje kako političara džabe, tako i širokih narodnih masa za pare . Da li je osoba slučajno iz vlasti ?
  • Sloba53

    24.05.2024 12:40
    Policija je stručno devastirana za miloševićevog vakta kada su stručni ljudi zamenjeni partijskim kadrovima. Umesto da eliminišu teroriste iz učk , uništavali su sela i civile pri čemu su načinjeni veliki zločini.
    Ishod znamo.
    Nekadašnji PSUP je imao najbolju forenzičku laboratoriju u SFRJ , a sada...
    Taj proces u kadrovanju se nastavio i nakon toga , a sada je na vrhuncu.
    Otuda ovako amaterske istrage.
    Pod idealnim uslovima trebalo bi 5 godina da se Služba dovede u pređašnje stanje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija