Preminuo Toni Montano

Muzičar Toni Montano preminuo je u 62. godini.
Rođen je kao Velibor Miljković u Beogradu 1962. godine.
Miljković je započeo karijeru kao pevač u pank rok bendu Radost Evrope, koji je formiran 1979. godine. 
Kroz bend je prošao veliki broj muzičara, uključujući Dimeta Todorova koji je kasnije bio član Partibrejkersa i Slobodana Loku Neškovića, koji je kasnio bio član benda Urbana gerila.
 
Bend je imao probe i uglavnom nastupao u beogradskom Studentskom kulturnom centru, a uglavnom su izvodili pesme pank rok grupe Ramons, ali i svoje.
 
Bend je prestao s radom 1985. godine, nakon čega je Miljković počeo solu karijeru. Na festivalu MESAM osvojio je tri nagrade.
 
Poslednji studijski album objavio je 1999. godine, a singl "Neću da budem šljam" 2021. godine.
  • Realno

    25.05.2024 12:16
    @Ja
    Ako ti se baš toliko dopada ta pesma možeš potražiti originalnu verziju na YT od grupe "Smokie". Zove se "Living next door to Allice".
  • Jakov

    23.05.2024 22:37
    Sram vas bilo
    Ljudi čovek je umro. Sta sad ima veze koga je i kada podrzavao. Ostavio je svoj trag u rock and rollu, a vasi tragovi "smrde necovjestvom". Pokoj mu dusi.
  • Bela

    23.05.2024 20:40
    Toni pocivaj u miru
    Neobican covek, dobar i muzikalan muzicar, neka pociva u miru i carstvu nemebskom. Svima koji se secaju nekih njegovih gresaka zelim asmo da kazem da su prosti i primitivni, verovatno bezgrešni i savršeni ali nedorasli bilo kojoj bitnoj istoriji kulture ove zemlje, i da se nečije delo ne ceni po tome sa kim je bio jednog, nekog dana, već šta je ostalo iza njega. A to je mnogo koncerata i uz njih ljubavi, lepih trenutaka i dobre muzike. Počivaj u miru Toni, večiti dečače, generacijo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija