Ocena direktora Cesida: Opozicija u Novom Sadu i drugim gradovima ozbiljna konkurencija SNS

Vlast je od podele u opoziciji u boljoj poziciji, posebno u Beogradu, jer je mogla da se bavi temama koje su joj važne.
S druge strane, opozicija je morala da se bavi političkom brakorazvodnom parnicom koja je oduzela previše vremena i dovela do grešaka i u procesu predaje lista, ocenjuje za Danas izvršni direktor Cesid-a Bojan Klačar.
 
Kako kaže, opozicija izvan Beograda konsolidovala se i u nekoliko sredina se pokazuje kao ozbiljna politička konkurencija, recimo u Novom Sadu, Nišu, Čačku, Valjevu....
"Ona je razumela da treba da ostane na nivou lokalnih tema i da se bavi onim što je biračima važno", tumači sagovornik Danasa aktuelne prilike i moguće izborne ishode u drugim gradovima.
 
Prema njegovim rečima, SNS je uspeo u nameri da marginalizuje izbore i da kampanja bude mlaka, svedena na neke nacionalne teme, izborne uslove i probleme u opoziciji.
"Na taj način je SNS doveo sebe u poziciju da sa očekivano nižom izlaznošću može do većeg broja mandata u Skupštini Beograda. Možda im neće trebati ni Branimir Nestorović koji je i drugi put iznenađenje pošto zadržava i čak uvećava svoje rejtinge", kaže Klačar.
 
"Biram borbu" je konačno ušla u kampanju, ističe dalje, i za očekivati je da u danima ispred nas fokus bude na Beogradu i beogradskim opštinama.
 
"Oni se se sa listom 'Kreni-promeni' nadmeću, jednim delom, za iste birače i treba očekivati i njihovu međusobnu kompeticiju. Za 'Biram borbu' je prvi cilj da dođe do promene u nekoj od opština ili gradova jer bi to bila prva opoziciona pobeda nad SNS. 'Kreni-promeni' koketira i s desnim biračima, ali se trudi da ostane izvan uobičajenog opozicionog narativa - zašto izaći ili zašto bojkotovati - što im je donelo vidljivost, drugačiji pristup i stabilne rejtinge u Beogradu", smatra Klačar.
 
Međutim, zaključuje sagovornik beogradskog lista, veliki problem za "Kreni-promeni" je manjak resursa i rizik da posle početnog talasa entuzijazma prednost steknu liste koje imaju snažniju infrastrukturu.
  • Kacan

    25.05.2024 14:31
    Smena
    Vreme je da ovi odu sa vlasti dosta je 12 godina kradje ozbiljne Dina,bocara i ostala ekipa iz kaca. Dosta su krali od običnog naroda ovo piše da nije član ni jedne stranke. Nek dodje bilo ko na vlast ovo se više nemoze gledati koja kola oni voze ista su kupili nekretnina od naših para. Svi su isti ista škola ali brate dosta da negledamo ove
  • Zpvem se Stevo

    23.05.2024 15:28
    INAČE
    SNS ne može da pobedi, oni mogu samo da pokradu.
  • Dex

    23.05.2024 13:29
    Na ovim izborima ce sns dobiti vise od 50% glasova

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija