Devojčicu povređenu u nesreći kod Obrenovca 10 sati šetali od bolnice do bolnice

Bilans nesreće u sudaru autobusa i kamiona kod Obrenovca je jedan poginuli i više od 20 povređenih ljudi.
Devojčicu povređenu u nesreći kod Obrenovca 10 sati šetali od bolnice do bolnice
Foto: 021.rs (Ilustracija)
Jedna od njih je i petnaestogodišnja Anđela Glišić. Ona je praktično ostala bez medicinske pomoći - nadležni iz gotovo svih medicinskih ustanova u Beogradu su je "šetali". Njen otac za N1 kaže da je ljut na sistem jer, jednostavno, ne funkcioniše.
 
"Ja sam ušla na prva vrata u autobus, ali nisam sela tu napred nego ajde da odem pozadi - hvala Bogu da kažem sve se završilo tako kako jeste", započinje svoju priču Anđela Glišić, devojčica koja je povređena u saobraćajnoj nesreći.
Završilo se tako da je ova petnaestogodišnja devojčica zadobila povrede ruke, vrata i leđa. Zato su je iz obrenovačkog doma zdravlja sa roditeljima uputili u Kliničko-bolnički centar Bežanijska kosa.
 
"Kad smo došli tamo pitali su nas na prijemu - zbog čega ste došli ovde kad je Urgentni centar dežurni? Pa, rekoh, mi smo dobili uput, i pokazali smo uput. Oni su gledali u uput i rekli - ne možemo da vas primimo ovde, vi morate u Urgentni centar", navodi otac povređene devojčice Aleksandar Glišić.
Tu su došli, ali su naišli na "zatvorena" vrata.
 
"Majka me zove telefonom i kaže - neće da nas prime ovde, moramo da idemo u Tiršovu, uputili su nas tamo. Ja se onda vratim tu, uzmem njih, dolazimo u Tiršovu sa detetom - oni kažu zbog čega ste došli ovde kad mi nismo dežurni", prepričava otac povređene devojčice.
 
U Tiršovoj devojčicu, ipak, zadržavaju. Na osnovu pregleda je utvrđeno da treba da joj se stavi medicinska kragna. Zato porodicu vraćaju u Urgentni centar.
 
"Ajde sad će doktor da pogleda, pogledao je i rekao - ova meka kragna što treba detetu da se stavi, šta ćemo sa tim? Pa kaže - vratite se u Tiršovu. Kad smo došli tamo oni kažu - mi to ne možemo, nema ovde nikoga, svi su otišli kući, idite u Urgentni centar", nastavlja da prepričava agoniju otac povređene devojčice.
 
Tamo devojčicu opet nisu primili. Ali su imali vremena da roditeljima kažu zbog čega ne mogu da joj stave kragnu.
 
"Pošto ima 15 godina, ne možemo da joj ukažemo pomoć, ne možemo da joj stavimo tu kragnu, da ima 16 godina mi bismo to uradili. I mi onda iz Urgentnog centra ne znamo gde dalje da idemo", objašnjava otac.
 
Odlučilii su da se vrate u Obrenovac. U lokalnom domu zdravlja dobijaju novi uput. Sada odlaze u Instutut za majku i dete.
 
"Kad smo ušli kod doktorke u ambulantu broj tri, rekli smo da smo došli zbog kragne jer su nas tu uputili. Ona nam je rekla da misli da to kod njih tu nema, kaže - sad ću da proverim. Posle nekog trenutka se vratila i kaže nam - mi to ovde nemamo. Pitam gde sad da idemo, a ona odgovara - ne znam", nastavlja da opisuje otac.
Zbog tog "ne znam" roditelji zovu lokalni dom zdravlja, odakle im kažu da idu na Banjicu.
 
Međutim, i odatle su ih vratili, jer nisu dežurni. Roditelji sa povređenom ćerkom ponovo kreću put Obrenovca.
 
"Javljali su nam se ljudi koji su hteli na neki način da nam pomognu, da li neko nekog zna da negde urgira i onda su nam rekli - javite se u hitnu pomoć u Obrenovcu, tu će detetu da stave kragnu. Kada smo došli, oni su tu nešto improvizovali i kažu - može i to da posluži", navodi otac povređene devojčice.
 
Posle gotovo 10 sati, povređena devojčica je dobila improvizovanu kragnu. 
  • Qwer

    23.05.2024 15:24
    .
    Ovakvo nesto bi od srca pozeleo da se desi. Svim botovima, clanovima, penzijonerima, tapsacima,i ostalom sljamu koji klice i urlice kako smo mi neka Sila i nesto, A U STVARI OBICNA ŠAKA JADA.
  • Mica

    23.05.2024 14:25
    Sramota zdrast.radnik u penzij
    Nikad gore samo gledaju kako da uzmu novac narodu državno ništa privatno sve
  • Sabahudin

    23.05.2024 13:55
    Omerović
    Predsednik zna šta radi

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija