Zatvorenici iz Danske kaznu će izdržavati na Kosovu

Skupština Kosova danas je ratifikovala sporazum o davanju u zakup Danskoj zatvora u Gnjilanu, gde će kaznu izdržavati oko 300 danskih zatvorenika.
Zatvorenici iz Danske kaznu će izdržavati na Kosovu
Foto: 021.rs
Skupština je po ubrzanoj proceduri usvojila nacrt zakona o sporazumu sa Danskom sa 86 glasova za, sedam protiv i bez uzdržanih, prenosi Radio slobodna Evropa.
Kosovo će Danskoj ustupiti oko 30 zatvorskih ćelija u Gnjilanu, u skladu sa sporazumom dve vlade, koji je potpisan u aprilu i maju 2022. godine.
Prema planu, Kosovo će od iznajmljivanja zatvora dobiti oko 200 miliona evra, koje će potrošiti na Kazneno-popravnu službu u zemlji i na obnovljivu energiju.
 
Sporazum predviđa da Danska ne može slati zatvorenike osuđene za terorizam i ratne zločine, kao ni zatvorenike s dijagnozom teških mentalnih poremećaja. 
  • Marko

    24.05.2024 08:15
    Vazda srpsko
    @Potkovane zabe

    Nekad su bili Srbija a i danas su Srbija.
  • milicica

    23.05.2024 22:58
    ma poslave
    Upravo te sto kobajagi i nebi trebalo inace sto bi ih slali. Zadrzite svoju bagru na Kosovu IMA I PREVISE TAKVIH
  • Kornišon

    23.05.2024 22:39
    Super
    Taman da spreme para i da izađu ko ljudi . Lepo Dancima lepo zatvorenicima a još lepše Kosovarima.

    700 hiljada eura po zatvoreniku a ništa ne radi izležava se .

    U Srbiji taj novac 50 radnika u fabrici radi 3 godina i opet ne zaradi Kosovari na zatvoreniku u 2x2 metra uzmu 700 hiljada eura samo da se izležava ne mora da radi ništa .

    Šta ti je ekonomija druže moj.

    Pardon "Evropa" odnosno "EU".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija