Đurić: Rezolucijom o Srebrenici pokušali da stave "žig genocida" na Srbiju

Ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić je izjavio da je izglasavanjem rezolucije u Ujedinjenim nacijama pokušano da se Srbiji "stavi žig genocida i sramote".
Kako je naveo, ovo se pokušalo izglasavanjem Rezolucije o Međunarodnom danu promišljanja i sećanja na genocid u Srebrenici i "negativnom političkom kampanjom".
 
On je na otvaranju Dana Afrike i Dana prijateljstva s narodima Afrike u Beogradu zahvalio afričkim zemljama jer je 37 od 54 njih odbilo da podrži rezoluciju u UN.
"Želim da vas uverim da Srbija nikada neće zaboraviti vaše prijateljstvo i da ćemo u godinama koje dolaze ceniti sve one koji su nas podržali u ovom za nas teškom trenutku i da ćemo to imati u vidu u svemu što radimo dalje", rekao je Đurić.
 
Dodao je da Srbija afričkim zemljama otvara svoja vrata, te da želi da vidi što veći broj njih na izložbi Ekspo 2027. godine.
Ministri su na početku mandata nove vlade Srbije, rekao je Đurić, dobili "jasnu instrukciju najvišeg državnog rukovodstva" da pojačaju rad na unapređenju odnosa sa "bratskim i prijateljskim državama Afrike".
 
"Sa državama Afričke unije nas deli ne samo istorija tokom koje smo pružali snažnu podršku antikolonijalnoj borbi, već nas povezuje i zajednička budućnost u kojoj ćemo da rastemo i razvijamo se zajedno", rekao je ministar predstavnicima afričkih država.
 
Đurić je najavio da će Srbija nastaviti rad na programima obrazovne, kulturne, ekonomske saradnje, "ali iznad svega u duhu emocija koje postoje i koje su snažne između naših država, možete da računate na Srbiju kao na ulaznu kapiju za Evropu".
  • Неко тамо

    24.05.2024 21:15
    Прво причате да нас жигошу, сад одједном кажете да нас ипак нису жигосали.
    Много је већа увреда бити лажан родољуб неголи бити непријатељ свом сопственом народу, ови други су барем искрени у својим намерама.
  • Pićuka

    24.05.2024 20:52
    Zašto na Srbiju? Svom tom vašom nebuloznom retorikom stalno gurate Srbiju da je saučesnik u ratu u BiH. Da li smo mi učestvovali u tom ratu ili ne? Ako jesmo onda smo odgovorni. Ti si u to vreme još uvek balavio kod mame.
  • Mbm

    24.05.2024 19:22
    Sve gore
    Nikakav zig se ne stavlja na srpski narod, kome je pod vlascu rezima sve gore, teze, i sve je bedniji, u besposlici, posebno u Beogradu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija