Kosovo primljeno u Evropski savet sudske medicine

Ministarka pravde Kosova Aljbuljena Hadžiju objavila je da je Kosovo primljeno u Evropski savet za sudsku medicinu.
Kosovo primljeno u Evropski savet sudske medicine
Foto: Pixabay
Ovo je jednoglasno izglasano na Generalnog skupštini ovog Evropskog saveta.
"Kosovo je na ovom sastanku predstavljala delegacija Instituta sudske medicine (ISM) i tokom sastanka delegati ECLM-a su, nakon uvida u dokumentaciju koju je prezentovao ISM, zaključili da Kosovo ispunjava sve uslove i jednoglasno glasalo za prijem Kosova u veliku evropsku sudsko medicinsku porodicu", rekla je Hadžiju.
Ovo glasanje, piše Hadžiju na Fejsbuku, predstavlja "veliki uspeh za ISM i Republiku Kosovo na putu evropskih integracija" kroz usklađivanje forenzičkih pravila i procedura sa evropskim standardima.
 
ECLM je zvanično telo koje ujedinjuje evropske zemlje u tretiranju svih naučnih, obrazovnih i profesionalnih principa u sudskoj medicini u Evropi.
  • zztop

    24.05.2024 19:44
    Sve u skladu sa ohridskim sporazumom kojeg vučić nije potpisao zbog bolova u ruci ... nema predaje - a i nema se šta predati, predano je sve ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija