Vučić: Orban će imati spomenike u Srbiji kad ga više ne bude

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da toliko ceni bliskost sa predsednikom Mađarske Viktorom Orbanom da će ga ovekovečiti spomenicima u čast Orbanu "kad ga više ne bude".
On je tokom svog gostovanja na TV Prva istakao važnost odnosa Srbije i Mađarske, a posebno naglasio bliskost i svoj lični odnos sa Orbanom, prenosi Danas.
Vučić je rekao da je tokom razgovora sa drugim držanicima uoči Rezolucije mnogo puta čuo "izgovor" da su pod pritiskom da glasaju za rezoluciju iako to nije njihova želja, i da je takav razgovor vodio i sa predsednikom Mađarske Viktorom Orbanom.
Rekao je da je odnos sa Mađarskom izuzetno važan za Srbiju i da je sam Viktor Orban njegov veliki prijatelj koji je najzaslužniji za odnos ove dve zemljle.
 
Vučić je rekao da je uoči odlaska u Njujork vodio razgovor sa predsednikom Orbanom prilikkom kog mu je rečeno da Mađarska ne može da ostane sama u Evropi i da glasa protiv Rezolucije usled velikih pritisaka koji dolaze iz Evrope.
 
"On je meni rekao da ne može da bude sam u Evropi jer su ga svi pritisli, na šta sam mu ja rekao: 'Dobro biću ja sam'. On me je nakon toga ponovo pozvao i rekao da će stati uz svoje srpske prijatelje", rekao je Vučić.
  • tuga

    29.05.2024 18:25
    laprdalo
    Stvar je osnovne kulture da se ne objavi u medijima nešto što u 4 oka razgovaraš sa šefom druge države. Osim ako on da dopuštenje za to, a siguran sam da ga nije pitao za mišljenje. Ovo je nivo Makrona koji je javno objavio svoj razgovor sa Putinom.
  • crni domino

    28.05.2024 21:00
    Podigni mu spomenik u svakom naselju u kome zive Madjari jer je Orban svim Madjarima u Srbiji dao pasos, tako da oni vise ne mora da uce srpski jezik. Dozvolio si im da imaju svoju vlast i svoje poslanike. Te zahteve si ispunio Orbanu, fale mu jos samo spomenici.
  • Čika Dača

    28.05.2024 15:54
    Zaborav
    Da li se po Miloševiću nešto zove u Srbiji? Bar neka uličica u nekom selu? Tako se ni po ovoj dvojici ništa neće zvati. A, za autokrate nema strašnijeg saznanja od tog. Želim im obojici da to dožive.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija