SSP o đačkim uniformama u boji zastave: Ministarka prvo da obezbedi besplatne udžbenike i prevoz

Pre nego što ministarka za brigu o porodici Milica Đurđević Stamenkovski učenicima obuče uniforme i ogrne ih trobojkom, trebalo bi da im obebedi besplatne udžbenike, pribor, prevoz, besplatan obrok...
To je rekla narodna poslanica Stranke slobode i pravde Irena Živković reagujući na izjavu Đurđević Stamenkovski da bi u škole trebalo uvesti uniforme u bojama srpske zastave.
"Kažete da 'deca treba da osete red' i to kažete u državi u kojoj su suspendovani zakoni, u kojoj se ta deca ne osećaju sigurno, a onda i sama vide da bez novca ne mogu ni da se školuju, čak ni da se leče, kao i to da do novca mogu doći modelom koji im sa svih strana prezentujete: kriminalom ili promiskuitetom", istakla je Živković.
Živković je navela da se porodice raspadaju jer usled nemaštine roditelji rade po dva posla, mladi se retko usuđuju da osnuju porodice jer najčešće rade pod ugovorima i zavise od stranačkog angažmana, a ministarka najavljuje da će u svakoj opštini osnovati kancelariju za brigu o porodici.
 
"Ovih dana, pred izbore, delite bolesnima od retkih bolesti vaučere za banjsko lečenje i kupovinu medikamenata u apotekama, kao poklon, jer kažete to je način da pokažete da država brine o njima. Nije to način. Način je da imaju svoja prava i podršku države uvek. Problemi se mogu rešiti samo sistemski, a to neće moći sve dok sa vlasti ne odu oni sa kojima ste se udružili, a koji su sve institucije suspendovali i stavili u službu politike", zaključila je Živković.
  • Selo

    27.05.2024 16:40
    A jel bi uniforme bile o državnom trošku ili opet po nama, roditeljima? Plaćam knjige, prevoz pet iljada mesečno, užina,ovaj,onaj dinar. Javlja mi se da te uniforme ne bi bile manje od dve stoke. A ko će ih šije? Jel nekog faktora rođa?
  • Bata

    26.05.2024 21:22
    Lažov
    Prvo da isplate porodilje . Hoće da se radjaju deca a da nemaju leba da jedu . Važno da ima za nju . Sramota za Srbiju
  • Hoće

    26.05.2024 16:31
    Milica-Trobojka
    Obezbediti besplatne uniforme za đake?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija