Od 1. juna konkurs za prijem u "Kobre" i 72. brigadu za specijalne operacije

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije raspisaće 1. juna konkurs za prijem pripadnika u 72. brigadu za specijalne operacije i Odred vojne policije "Kobre".
Od 1. juna konkurs za prijem u "Kobre" i 72. brigadu za specijalne operacije
Foto: 021.rs
Mladići i devojke, državljani Srbije do 30 godina starosti, imaće priliku da do kraja jula podnesu prijave na konkurse za te specijalne jedinice Vojske Srbije.
 
Kandidati koji zadovolje propisane opšte i posebne uslove biće upućeni na odgovarajuća medicinska testiranja i psihološke procene, a zatim i na provere fizičkih sposobnosti.
Preduslov za prijem na obuku je zadovoljavanje strogih zdravstvenih, psiholoških i bezbednosnih kriterijuma, navedeno je u saopštenju Ministarstva odbrane.
 
Najuspešniji kandidati dobiće priliku da stupe u profesionalnu vojnu službu na određeno vreme u trajanju od šest meseci, uz mogućnost produženja ugovora o radu na period do tri godine i njegovog kasnijeg obnavljanja.
Mesto rada budućih pripadnika 72. brigade za specijalne operacije je u garnizonu Pančevo, dok će budući pripadnici odreda "Kobre" raditi u Beogradu.
 
Na konkurse se mogu prijaviti i kandidati koji nisu završili vojnu obuku sa oružjem, s tim što će, pre upućivanja na selektivnu obuku, morati uspešno da savladaju osnovnu vojnu obuku.
  • Раде од Левач

    28.05.2024 09:24
    Ко бре, да бре
    Могу конкурисати само чланови СНС а
  • Zoran

    27.05.2024 18:05
    Pa ne regrutuje se za ovakve jedinice s ulice, već od najboljih vojnika. Izgleda da vojnika nemamo.
  • 9

    27.05.2024 17:13
    A još od 1. maja
    Pozivi 60 godišnjim rezervistima nečlanovima sekte u vojnim odsecima za dodelu ratnog rasporeda . Kazna za neodazivanje 5000 + troškovi izvršitelja i to skidanje sa računa u firmi putem administrativne zabrane po hitnom postupku.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

RECITE NAM: Da li vam je potreban odmor?

Dolazi vreme godišnjih odmora i sve smo nestrpljiviji da konačno predahnemo. Međutim, postoje situacije u kojima je premor toliki da ne možemo da ustanemo iz kreveta.