Počela obnova platoa ispred Hrama Svetog Save, koštaće osam miliona dinara

Rekonstrukcija platoa i parka ispred Hrama Svetog Save, koja je počela danas, biće završena tokom sledeće godine.
Počela obnova platoa ispred Hrama Svetog Save, koštaće osam miliona dinara
Foto: 021.rs
Ovi radovi će koštati između sedam i osam miliona dinara, izjavio je predsednik Privremenog organa Beograda Aleksandar Šapić.
 
"Želimo da sačuvamo autentičnost parka i da mu udahnemo novi život. Nećemo poseći nijedno drvo, kao što neki govore, već ćemo posaditi 400 do 500 novih sadnica", rekao je Šapić.
Navodeći da u projektu učestvuje i Vlada Srbije, Šapić je kazao da je premijer Miloš Vučević razgovarao sa patrijarhom Porfirijem i obećao da će Vlada Srbije pomoći.
 
Šapić je dodao da će biti urađen i Patrijaršijski dom, čime će se obezbediti bolji uslovi za svakodnevni život crkve.
Gradski urbanista Marko Stojčić je rekao da se radi prema projektu arhitekata Brane Mitrovića i Dejana Miljkovića.
 
"Nakon završetka radova dobićemo ogroman prostor i za posetioce i za vernike. Biće to najlepši trg u Beogradu i verujem da će trajati vekovima", rekao je Stojčić.
 
Vladika Stefan je naglasio da je posebno zadovoljan time što obnova platoa i parka počinje za vreme manifestacije Dani porodice, a Hram i park će posle radova biti još pristupačniji svim porodicama.
  • Bob Rock

    28.05.2024 20:42
    Sto za jednog
    Za paravojnu crkvu kao veliku pomoc vlastima u svakom problemu,uvek ce biti novca..samo recite cifru.Ali kad vas zovu za rusenje vlade u C.Gori..odmah da ste tu..
  • A zašto

    28.05.2024 17:44
    Ne čuvate
    Novce za ova teška vremena koja najavljuje Oskar? Nego se razbacujete
    Vi ste mi neki domaćini
  • zztop

    28.05.2024 15:00
    Još jedno bogougodno delo SNS vernika ... plato pooommmiiiilluuujjjj

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Lokalizovan požar kod Raške

Helikopter MUP-a upućen je danas u mesto Brvenica kod Raške, kako bi pripadnicima Sektora za vanredne situacije pomogao u gašenju šumskog požara na planinskom vrhu Kopitnjak.