Braća Panić danas na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu

Braća Panić, Uroš i Miloš dovedeni su oko 14 sati u prostorije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu gde će biti saslušani.
Braća Panić danas na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu
Foto: 021.rs
Uroš i Miloš Panić uhapšeni su prošle nedelje po poternici koju je izdao Treći osnovni sud u Beogradu, 23. februara 2024. godine, a po predlogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, potvrđeno je tada za N1 u Višem sudu u Beogradu.
 
Tog istog dana, Treći osnovni sud u Beogradu doneo je i Rešenje o određivanju pritvora braći Panić.
Uroš i Miloš Panić uhapšeni su na beogradskom aerodromu, po povratku iz Crne Gore, a zakonski rok do kada treba da budu saslušani pred sudijom za prethodni postupak je 48 sati.
 
Imajući u vidu da je pravna kvalifikacija krivičnog dela za koje se sumnjiče braća Panić prekvalifikovana u trgovinu ljudima u saizvršilaštvu i posredovanje u prostituciji u saizvršilaštvu, ovaj slučaj prešao je u nadležnost Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, kao i Višeg suda u Beogradu.
Iz VJT je ranije za N1 rečeno da je to tužilaštvo 29. februara od Trećeg javnog tužilaštva preuzelo predmet i donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv braće Panić, I. Z, V. S, S. L. i D. L. zbog sumnje da su izvršili krivična dela "trgovina ljudima u saizvršilaštvu" i "posredovanje u vršenju prostitucije u saizvršilaštvu".
 
"Do pokretanja istrage protiv navedenih osumnjičenih za krivično delo ‘trgovina ljudima’, koje je u nadležnosti Višeg javnog tužilaštva, došlo je nakon što je 14. februara 2024. godine po nalogu VJT u Beogradu Centar za zaštitu žrtava trgovine ljudima ovom tužilaštvu dostavio izveštaj sa podacima koji ukazuju na postojanje osnova sumnje da je izvršeno ovo krivično delo prema jednoj oštećenoj. Ova oštećena je dobila status posebno osetljivog svedoka i u Višem javnom tužilaštvu je ispitana 26. marta 2024. godine", navodi se u odgovoru Višeg javnog tužilaštva na pitanja N1.
 
U odgovorima Više javno tužilaštvo navodi da je, na predlog ovog tužilaštva, Viši sud u Beogradu je odredio pritvor osumnjičenom V. S, I. Z. je takođe u pritvoru, D. L. je u kućnom pritvoru, dok se S. L. brani sa slobode.
 
Za krivično delo "trgovina ljudima" zaprećena je kazna zatvora od tri do 12 godina, a za krivično delo "posredovanje u prostituciji" kazna zatvora od šest meseci do pet godina i novčana kazna.
 
Zbog krivičnog dela "trgovina ljudima" Više javno tužilaštvo u Beogradu je pokrenulo istragu – donelo je naredbu o sprovodjenju istrage, tokom koje pritvor može da traje do šest meseci.
 
Takođe, sumnja se da je V. S. preko javnog profila na društvenoj mreži Instragram nudio posao u cilju zapošaljavanja novih "maserki", nudeći besplatnu obuku i dobru zaradu, uz smeštaj i jedan obrok".
  • Baba Vanga

    28.05.2024 18:44
    Budući sns ministri pravosuđa..
  • I sutra

    28.05.2024 16:39
    Na slobodi
    Da vršljaju još više, unose i šire strah, i crne trojke da pojačaju aktivnost
    Inače, kako do pobede?
  • Opet ja

    28.05.2024 16:37
    Za kumiće nema krize. Onaj će opet reći: "pa šta, nisu oni nikoga ubili". I tu se priča završava, tužilaštvo mora da ušuti. THE END

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Lokalizovan požar kod Raške

Helikopter MUP-a upućen je danas u mesto Brvenica kod Raške, kako bi pripadnicima Sektora za vanredne situacije pomogao u gašenju šumskog požara na planinskom vrhu Kopitnjak.