Vesić: Biće pooštrene kazne za bahate vozače, hoćemo i da se mladima ograniči snaga kola

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture sa MUP-om radi na izmenama Zakona o bezbednosti saobraćaja kojima će znatno biti pooštrene kazne za bahate vozače.
Vesić: Biće pooštrene kazne za bahate vozače, hoćemo i da se mladima ograniči snaga kola
Foto: 021.rs
To je rekao ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, povodom današnje nesreće kod Mladenovca.
"Vreme je da za one koji se posebno bahato ponašaju u sobraćaju predvidimo meru oduzimanja automobila, mislim na one koji voze suprotnom stranom auto-puta, one koji brzo voze u naseljenom mestu, u zonama škola i zonama pešačkog prelaza. Osim toga, zabraniće se preticanje kamiona na auto-putu, što je takođe veliki problem. Zabraniće se kamionima da imaju rasuti teret koji nije pokriven ciradom", rekao je Vesić gostujući na televiziji Prva.
Ministar je naveo da će takvim pooštrenim kaznenim merama sigurno biti smanjen broj saobraćajnih nesreća, ali da je svakako važna prevencija.
 
"Mi kao ministarstvo insistiramo na tome da se, kada su u pitanju osobe do 25 godina, ograniči broj konjskih snaga automobila koje mogu da voze, za šta za sada postoji ograničenje za probnu vozačku. Međutim, ovo ograničenje treba da se proširi na godine života. Veliki broj ljudi koji gine u sobraćajnim nesrećama su upravo mladi koji koriste automobile koje ne umeju sa svojim vozačkim iskustvom da voze, pa je potrebno dodatno pooštriti", rekao je Vesić.
  • Cofi

    29.05.2024 13:02
    Kumićima ograničite
    Snagu kola za početak sve vam j....
  • w/e

    29.05.2024 12:39
    ahahahahaha
    Ovo su vece gluposti nego ono sto Okanovic prica.
    Kazne se svake godine poostravaju u nedogled, gde su rezultati?
    Kradja automobila ce se koristiti kao i do sada, da pripadnici MUP-a ukradu tudji auto da ne moraju da kupuju svoj.
    Preticanje kamiona na autoputu nije nigde zabranjeno, ali Srbi su valjda najpametniji. Zasto bi preticali krs u pretovaru koji ide 70 na autoputu kada mozete da napravite 10km dugacku kolonu iza njega? Jako dobar nacin da Srbija postane crna rupa na mapi medjunarodnog transporta.
  • Vuĺe

    29.05.2024 12:32
    Nidje veze
    Inace saobracajku je izazvao covek od 30vgod, tako sto je presao u suprotnu traku, kakve to veze ima sa ovim sto on sprema?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Lokalizovan požar kod Raške

Helikopter MUP-a upućen je danas u mesto Brvenica kod Raške, kako bi pripadnicima Sektora za vanredne situacije pomogao u gašenju šumskog požara na planinskom vrhu Kopitnjak.