Počela izgradnja škole i vrtića u okviru Beograda na vodi: "Nisu za privilegovane građane"

U Beogradu na vodi danas je položen kamen temeljac za izgradnju državne osnovne škole i vrtića.
Počela izgradnja škole i vrtića u okviru Beograda na vodi: "Nisu za privilegovane građane"
Foto: 021.rs
Ovi objekti se grade na prostoru iza zgrade nekadašnje Glavne železničke stanice, a kompleks bi trebalo da bude završen u avgustu 2025. godine.
 
Škola, sa specijalnim nastavnim kabinetima, fiskulturnom salom, mini botaničkom baštom, sportskim terenima i učionicom pod otvorenim nebom će moći da primi 400 đaka, a vrtić 80 mališana, rečeno je na svečanosti kojoj su prisustvovali ministarska prosvete Slavica Đukić Dejanović, ministar finansija Siniša Mali, predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić, ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović, kao i predstavnici kompanija "Igl hils" i "Belgrade Waterfront".
Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić rekla je da se sa gradnjom svake nove škole država trudi da podigne standarde i ulaganje u obrazovanje za stepenicu više.
 
"Ovo nije ni vrtić ni škola za privilegovane. Ovo će biti državni vrtić i državna škola", navela je ona.
Istakla je da će, kada se završe škola i vrtić za koji je danas postavljen kamen temeljac, oni postati novi, budući standard za takve objekte za decu u svakom delu Srbije.
 
Brnabić je navela da država, uz pomoć jedinstvenog informacionog sistema prosvete, radi i na identifikaciji svih osnovnih škola u Srbiji koje nemaju fiskulturnu salu, kako bi se u njihovu izgradnju ulagalo u narednom periodu.
  • Znači

    30.05.2024 14:34
    Čale kaže sledeće:
    "Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić rekla je da se sa gradnjom svake nove škole država trudi da podigne standarde i ulaganje u obrazovanje za stepenicu više."
    Što znači da po Čaletovom Jevandželu, znači brate da, ako brate, nikne još 1000 mikromarketa sa parizer ponudom, svaki če brate, mikromarket brate, da ima još 100t parizera brate, u ponudi brate...? I to je nazovi, podizanje standarda čale, a?
    A čale?!
    Ali da prosvetnim radnicima vratimo dostojanstvo, maminim i tatinim sinovima/ćerkama malo stavimo do znanja da su oni u školi zbog njih,a ne zbog nas,da se zna da je škola vaspitno obrazovna ustanova a ne poligon za regrutovanje huligana i dilera i još gomilu stvari, to ne, a?!
    A čale?! Od toga ništa čale brate...?!
  • Iznogud

    30.05.2024 14:09
    Ha ha ha baš me nasmejaste " nije za privilegovane " svašta
  • Н

    30.05.2024 14:06
    Н
    Баш лепо,онај ко живи у БГ на води нетреба децу да води даље од свог насеља. Тако се увек градило,и невидим шта је лоше у овоме.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Lokalizovan požar kod Raške

Helikopter MUP-a upućen je danas u mesto Brvenica kod Raške, kako bi pripadnicima Sektora za vanredne situacije pomogao u gašenju šumskog požara na planinskom vrhu Kopitnjak.