Kažnjene KBC i Alfa banka

Narodna banka Srbije kaznila je KBC i Alfa banku u ukupnom iznosu od 5,5 miliona dinara zbog nepoštovanja odredaba Zakona o zaštiti korisnika finansijskih usluga, saznaje se nezvanično.

Narodna banka Srbije kaznila je KBC i Alfa banku u ukupnom iznosu od 5,5 miliona dinara zbog nepoštovanja odredaba Zakona o zaštiti korisnika finansijskih usluga, saznaje nezvanično "Blic".

Prema saznanjima lista, određeno je ukupno 11 novčanih kazni u visini od po 500.000 dinara - dve KBC banci, a devet Alfa banci.

Kazne su određene po prijavama nezadovoljnih klijenata koji su se žalili NBS i sve se odnose na neusklađivanje kamata na stambene kredite, na šta su banke bile obavezne od 5. decembra prošle godine kada je Zakon o zaštiti korisnika finansijskih usluga stupio na snagu. Drugim rečima, kod pomenutih klijenata, Alfa i KBC banka nisu vratile kamate na prvobitni nivo iako su ih prethodno jednostrano podizale.

Inače, KBC banka je u žižu javnosti dospela nedavno kao prva banka u Srbiji protiv koje je oštećeni klijent dobio spor na sudu zbog nezakonitog podizanja kamate na stambeni kredit. Pravdu na sudu zbog jednostranog menjanja kamata potražilo je više od stotinu građana, a kada Apelacioni sud bude potvrdio prvu presudu, procenjuje se da bi njihovim putem moglo poći još nekoliko hiljada oštećenih.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.