Azerbejdžan odobrio kredit za autoput ka Jadranu

Predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev odobrio je sporazum, prema kojem će Srbija dobiti 308 miliona evra kredita za izgradnju dela autoputa ka Jadranu od Ljiga do Preljine, na Koridoru 11.

Predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev odobrio je sporazum, prema kojem će Srbija dobiti 308 miliona evra kredita za izgradnju dela autoputa ka Jadranu od Ljiga do Preljine, na Koridoru 11.

Rok otplate kredita je 15 godina sa grejs periodom tri godine i fiksnom kamatom od četiri odsto.

Radovi na izgradnji te deonice Koridora 11 počeli su polaganjem kamena temeljca kod sela Dići nadomak Ljiga 20. aprila. Rok za završetak izgradnje deonice auto-puta Beograd-Južni Jadran duge 40 kilometara je 3,5 godine. Trasu čine tri deonice: Ljig-Boljkovci, Boljkovci-Takovo i Takovo-Preljina, glavni izvođač radova je azerbejdžanska firma Azvirt, dok će gotovo polovinu posla obavljati domaća građevinska operativa.

Ambasador Azerbejdžana u Srbiji Eldar Hasanov je izjavio na svečanosti početka radova da njih izvodi jedna od najpoznatijih azerbejdžanskih kompanija i da će radovi biti završeni na vreme i u skladu sa svetskim standardima. Autoput Beograd-Južni Jadran predstavlja vezu izmedu Srbije i Crne Gore, odnosno najkraću vezu Beograda i njegovog zaleđa sa južnim Jadranom, a trebalo bi da poveže Rumuniju, Srbiju, Crnu Goru i Italiju.

  • 16.01.2013 00:55
    James
    Trebate li kredit? ako da zajam osigurati info.Name: Iznos: Trajanje: zemlja: telepone:
    e-mail: pauljames558@yahoo.com
  • 20.09.2012 07:31
    olga

    Pozdrav!


    Jeste li u potrebi za zajam za početak ili povećati svoj ​​posao? Trebate li kredit za isplatiti Vašeg računa ili duga? Ovdje je dobra vijest za vas kao borofinservice (legitiman i renomirani financije tvrtke u Londonu, Velika Britanija) je dano kredit nikome u potrebi diljem svijeta. Svaka zainteresirana zahtjeva treba nas kontaktirati putem: borofinservice@gmail.com

    Vi ste 100% Garantirano u roku od 24 sata od primjene biste dobili kredit.

    Potpisano: Uprava.
    borofinservice




  • Dr Petrović@EvoOvako

    02.05.2012 20:26
    Vojvođanski jer je to veoma veliko "V"
    Kanali su postojeći, ali su zapušteni. To bi trebalo da znate. Tu su "Montenigersi" kako to napisaste Velikim slovom, veoma krivi, jer su listom svi ovde na rukovodećim mestima. Naših tu ima veoma malo. Vojvođanske poplave, u smislu sanacije, su plaćene vojvođanskim novcima ( kao, uostalom i fabrike po Sloveniji, kao što su iz Vojvodine rastavljene i odnete i pruge i fabrike itd. ), a nastale su uglavnom zbog loše projektovanog Đerdapa, gde je Vojvodina ostala bez prirodne drenaže ( u čemu dobrim % kumuju i zapušteni kanali ), ali, kako vidim, Vi ni to nećete shvatiti, jer ste sigurno mlađi od mene, pa merite svet po svome iz svoje fiktivne visine.
    Ovo pišem zbog onih koji čitaju, a ne zbog onih koji, kao što Vi to radite, "čitaju".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.