DSS: Pajtiću, šta će biti s Tesla bankom?

Demokratska stranka Srbije zatražila je da predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić objasni šta se dešava sa "Tesla bankom" u Zagrebu, i upitala da li će, posle Razvojne banke Vojvodine biti likvidirana i ta banka, u kojoj većinski udeo ima pokrajinska vlada.

Demokratska stranka Srbije zatražila je da predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić objasni šta se dešava sa "Tesla bankom" u Zagrebu, i upitala da li će, posle Razvojne banke Vojvodine biti likvidirana i ta banka, u kojoj većinski udeo ima pokrajinska vlada.

Imajući u vidu da je AP Vojvodina, preko Fonda za razvoj Vojvodine, bila većinski akcionar u "Tesla banci", kao i to da su akcije kupovane novcem stanovnika Vojvodine, bilo bi potpuno logično da Pajtić objasni šta se događa s tom bankom i da li će i ona, posle RBV, biti druga banka u kojoj je većinski udeo u kapitalu imala Vlada Vojvodine i koja će biti likvidirana, naveo je Jovanov.

Isto tako, dodao je on, Pajtić bi trebalo da odgovori na pitanje "koliko je novca potrošeno na projekat 'Tesla banka' i kakvu korist stanovnici Vojvodine, ili bilo ko drugi, ima od njega". DSS će insistirati na rasvetljavanju svih činjenica vezanih za "Tesla banku", kao i za sve druge poslove pokrajinske vlasti koji su, "najblaže rečeno, čudni", ocenio je Jovanov, ističući da građani imaju pravo da znaju kako je trošen njihov novac i ko je od toga imao koristi.

Hrvatski Poslovni dnevnik je krajem prošlog meseca objavio da je "Tesla banka", posle dve godine borbe za uspeh na tržištu, na prekretnici zbog manjka kapitala za poslovanje, kao i da, zbog toga što postojeći vlasnici nisu voljni da dalje ulažu u tu banku, ona intenzivno traži strateške investitore. "Tesla banka" je u obe godine poslovanja zabeležila gubitak, navodi taj list, precizirajući da je minus 2011. godine bio 8,4 miliona kuna (oko 1,1 milion evra) a lane je smanjen na 5,9 milona kuna.

List navodi da je zamisao o osnivanju "Tesla banke" potekla od zastupnika srpske nacionalne manjine u Hrvatskom saboru Milorada Pupovca i Srpskog nacionalnog veća, i da je od prvog dana etiketirana kao "srpska banka". Zahvaljujući političkim vezama, "Tesla banka" je osigurala inicijalni kapital od Fonda za razvoj AP Vojvodine, a potom i od Fonda za razvoj Republike Srbije, navodi se u tekstu zagrebačkog Poslovnog dnevnika.

  • lala

    03.04.2013 16:01
    Reseno
    Menjamo ime u ..... banka !!!
  • MICA

    02.04.2013 11:54
    Ma nemojte njega to pitati, pa ne zna on covek bas sve.hehe
  • Djole

    02.04.2013 10:28
    Novac iz razvojnog fonda Vojvodine ulagali u banku u Hrvatskoj… “bravo Pajtiću”, uspeo si da zaposlis od tih para punoooo ljudi u Vojvodini i vratio si nam mnogostruko
    vise novca!!! Bas ti Hvala za ovako genijalno debilne investicije, zbog kojih danas pola Vojvodjana NE RADI!!!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija