Bahato rasipanje direktora Železnica Srbije

Umesto da rešava kriznu situaciju nastalu zbog železničke nesreće u tunelu Tošin bunar, koja se dogodila početkom maja, generalni direktor "Železnica Srbije" Dragoljub Simonović u tom periodu gostio se u restoranima na Zlatiboru.

Umesto da rešava kriznu situaciju nastalu zbog železničke nesreće u tunelu Tošin bunar, koja se dogodila početkom maja, generalni direktor "Železnica Srbije" Dragoljub Simonović u tom periodu gostio se u restoranima na Zlatiboru.

Sudar dva voza u tunelu kod Tošinog bunara, u kome je povređeno dvedesetak osoba, dogodio se 2. maja. Na licu mesta tada su se pojavili svi osim generalnog direktora Simonovića, koji se zvanično oglasio tim povodom tek nedelju dana kasnije.

Na osnovu računa do kojih je Blic došao, vidi se da je Simonović u to vreme, tačnije od 3. do 5. maja boravio na Zlatiboru. U motelu "Šarganska osmica" na ručak je potrošeno 79.580 dinara. Na fakturi koja je na naplatu stigla 10. maja, kao korisnik usluga naveden je kabinet generalnog direktora.

Dan kasnije u motelu "Jatare" napravljen je ceh od 101.235 dinara. Na računu piše da se taj iznos odnosi na period od 1. do 5. maja. Kabinet generalnog direktora je i u ovom slučaju bio korisnik.

Izvor lista tvrdi da je u to vreme direktor u ova dva motela boravio porodično, a ne poslovno, kao i da je u privatne svrhe koristio apartman Železnica na Zlatiboru u koji je samo za nameštaj uloženo tri miliona dinara. Kojim povodom je u to vreme Simonović boravio na Mokroj gori i da li je to bila poslovna ili privatna poseta nije poznato pošto Železnice nisu odgovorile na pitanja novinara.

  • smor

    15.10.2013 08:17
    kasandra
    Svi smo nevini dok se ne dokaze suprotno, tako je i u ovom slucaju, Umesto prvo da obezbedite dokaze dal je bio privatno ili poslovno , naravno vi ste prvo objavili u novinama.
  • DEKSI

    20.08.2013 07:38
    Ako je sve to radio onda ga treba tuziti i skloniti a ne da se to provlaci kroz novine
  • 19.08.2013 17:51
    @Nina
    naravno da je zbog preduzeca, a posto je preduzece drzavno to je zrtva za sve nas. jel stvarno mislite da je lako izjesti sve te prasice, janjice i ostalo mesiste? znate li koliko je to masti i kako to lose utice na covekovo zdravlje? pa jos ako mora da nazdravi u ime preduzeca odose mozdane celije. da li bi vi voleli da ste danas na zlatiboru sutra na kopaoniku prekosutra na moru, da spavate po kojekavim hotelima daleko od topline doma svoga. sram vas bilo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija