Policija ispituje da li je bilo kupovine glasova u Odžacima

Somborska policija proverava navode u vezi sa pokušajima kupovine glasova pred sutrašnje lokalne izbore u opštini Odžaci, potvrđeno je u policiji.

Somborska policija proverava navode u vezi sa pokušajima kupovine glasova pred sutrašnje lokalne izbore u opštini Odžaci, potvrđeno je u policiji.

"Rade se provere jer postoje određene indicije za krivično delo primanje i davanje mita u vezi sa izborima", rečeno je agenciji Beta u somborskoj policiji.

Dodali su da je u istragu uključeno i tužilaštvo i da zasad nema još uvek "ništa konkretno". Međutim, u pojedinim medijima se pojavila informacija da je privedeno tridesetak ljudi, a da je među uhapšenima i predsednik Srpske demokratske stranke Branislav Švonja.

Podsetimo, tokom izbora u Mesnoj zajednici u Stepanovićevu u novembru 2012. godine, na dan izbora policija je pretresla bmw predsednika SDS partije Branislava Švonje. Prilikom pretresa u automobilu je pronađen spisak sa članovima SDS stranke u Stepanovićevu. Pored spiska, u kolima su pronađeni i ulje i kafa, ali su u stranci tvrdili da je to za "lične potrebe članova stranke koji su taj dan obilazili članstvo i pozivali ih da izađu na izbore". Negirali su da je bilo kome bila šta nuđeno. Inače, SDS Branislava Švonje je na ovim seoskim izborima osvojila čak 20% glasova.

Na lokalnim izborima u Odžacima oko 28.000 birača će birati 27 odbornika lokalne skupštine, u konkurenciji 10 stranaka i koalicija. Lokalni izbori sutra će se održati i u opštini Voždovac, kao i u Kostolcu. Biračka mesta biće otvorena od sedam do 20 sati, kada će biti završena i predizborna tišina koja je počela u petak, 13. decembra, u ponoć.

  • Honey

    15.12.2013 13:57
    Pod hitno treba ispitati ko je sve u tome ucestvovao i kazniti ih. Jedino tako mozemo postati demokratska drzava u kojoj se zna red. Kada SNS pobedi u Odzacima, verujem da ce tako i biti.
  • Ygritte

    15.12.2013 13:54
    Drago mi je da policija ispituje ovaj slucaj. Jednostavno je SNS stranka koja ima najvise glasaca, pa drugi moraju da se koriste ovakvim stvarima da bi koji glas osvojili. Sramota.
  • Stanko

    15.12.2013 10:43
    Švonja
    Ima tu nešto i moje . Za vreme bombardovanja sam ti radio struju kod Futoške, Zakidao si mi dnevnice. Koliko li si tuđih para podelio za svoj uspeh.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija